• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Recordwinst bij JD Sports in H1

Recordwinst bij JD Sports in H1

Door Caitlyn Terra

12 sep 2017

Business

JD Sports heeft in het eerste halfjaar van dit boekjaar een recordwinst behaald van 102,7 miljoen pond (113,8 miljoen euro). Dit behaalde het bedrijf dankzij een winststijging van 33 procent en een omzetstijging van 41 procent.

In de eerste zes maanden rapporteerde JD Sports een omzet van 1,367 miljard pond (1,515 miljard euro). De verkoop bij gelijk aantal winkels steeg in deze periode met 3 procent. “Ik ben verheugd om te rapporteren dat de groep een sterke groei blijft doormaken,” aldus Peter Cowgill, executive chairman bij de groep. “We hebben onze fundering versterkt door significante internationale groei in onze winkels en online. De onderdelen van JD hebben nu een veel breder winkel en multichannel bereik, maar ook de de invloed van ons merk is wereldwijd toegenomen.” De eerste resultaten in het tweede halfjaar zijn volgens het bedrijf eveneens aanmoedigend en Cowgill verwacht dan ook dat de winstverwachting van 268 miljoen tot 290 miljoen pond gehaald zal worden.

Winst JD Sports H1 op recordhoogte

Het segment ‘Sports Fashion’ droeg 103,2 miljoen pond bij aan de totale winst van de groep dankzij een groei van 29 procent. In Europa zag de groep een omzetgroei van 7 procent bij een gelijk aantal winkels. De groep is onder andere in Portugal en en Spanje hard bezig aan het vergroten van hun marktaandeel. JD Sports heeft in het afgelopen halfjaar 23 winkels geopend in Europa. Het bedrijf meldt het aankomende halfjaar nog meer winkels te gaan openen en zo hoopt het positieve momentum vast te houden.

Het ‘Outdoor’ segment heeft in de eerste zes maanden een kleine winst van 100.000 pond bijgedragen aan de resultaten van JD Sports. Afgelopen boekjaar moest het bedrijf nog een verlies van 2,3 miljoen pond in de eerste zes maande noteren in dit onderdeel. ‘Het positieve resultaat wordt gedreven door Go Outdoors,” aldus het bedrijf. Go Outdoors werd in mei definitief aangekocht door JD Sports.

JD Sports, sinds maart eigenaar van AktieSport en Perry Sport, meldt in het verslag eveneens dat de focus van Sports Unlimited Retail, een dochteronderneming van JD Sports, ligt op het terugbrengen van de locaties van beiden ketens. “Onze focus is om Perry Sport en Aktiesport te consolideren en het winkel portfolio terug te brengen naar een duurzaam aantal en de winkels die niet onderdeel zijn van onze plannen voor de lange termijn te gebruiken om de overige voorraad te verkopen van de overname.” Dit plan is volgens JD Sports nu compleet en zijn de twee ketens ‘beter gepositioneerd voor toekomstige groei’, aldus JD Sports.

Beeld: JD Sports Nederland Facebook

JD Sports