• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Redding Gardeur lijkt in zicht: lening goedgekeurd

Redding Gardeur lijkt in zicht: lening goedgekeurd

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Duitse Gardeur lijkt voorlopig gered van de ondergang. Een overbruggingskrediet heeft de bedrijfsactiviteiten van Gardeur veiliggesteld, aldus de Duitse broekenspecialist in een vandaag verschenen persbericht.

Begin deze maand nog vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan bij de rechtbank van Mönchengladbach. Toen al werd er gesproken over een doorstart. Gardeur was al met investeerders in gesprek over een financiering. Benadrukt werd dat de “bedrijfsvoering tijdens het revalidatieproces voortgezet zou worden”.

“In de komende dagen bepalen we welke goederen we wanneer kunnen leveren," aldus Gerhard Kränzle, CEO van de Gardeur GmbH. Afgewerkte goederen kunnen worden geleverd, de productie voor de lente/zomer 2018 collectie is gestart en ook de personeels-en loonkosten voor de komende periode zijn veilig gesteld. Om de langlopende liquiditeit te waarborgen, heeft insolventiebeheerder Dr. Biner Bähr het doel voor eind november een investeerder te vinden. Er is inmiddels een procedure gestart, waarbij het voor het bedrijf niet uitmaakt wie de uiteindelijke nieuwe eigenaar wordt. “Belangrijker is dat de nieuwe investeerder de bedrijfscultuur intact houdt,” aldus Kränzle, “aangezien dit van cruciaal belang is voor het succes van het merk.”

De problemen voor Gardeur begonnen al in 2007 met het uitbreken van de mondiale financiële crisis. De belangrijkste afzetmarkt, de Russische, stortte destijds volledig in. Grote afnemers gingen in diezelfde periode op de fles, waardoor zeker 300 verkooppunten inactief werden, aldus Kränzle. Ook de Arabische Lente van 2011 zorgde voor een terugslag, aangezien een deel van het productieproces zich in Tunesië bevond. In Nederland is het merk te vinden bij een aantal zelfstandige retailers en keten, waaronder Adam Brandstore, Blom Mode en Thom Broekman.

Beeld: Atelier Gardeur Facebook

Atelier Gardeur
Gardeur