• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Resultaten America Today blijven stabiel in 2018 - eerste winkel in Duitsland geopend

Resultaten America Today blijven stabiel in 2018 - eerste winkel in Duitsland geopend

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

America Today heeft in 2018 de omzet nagenoeg gelijk gehouden, zo blijkt tijdens de presentatie van de resultaten op het kantoor van het merk. Het bedrijf behaalde een omzet van 58,2 miljoen netto omzet in het boekjaar. Het ebitda kwam neer op 2,7 miljoen euro, zo licht CEO Peter van Kampen toe tijdens de presentatie.

Ondanks de stabiele resultaten was 2018 weer een herinnering dat de omstandigheden uitdagend blijven in de moderetail, aldus Van Kampen. “Het blijft daarom noodzakelijke om ambities te koppelen aan wendbaarheid en het vermogen om de bedrijfsvoering continu bij te sturen.” Het bedrijf optimaliseert het winkelportfolio dan ook continu. Tijdens 2018 werden vijf winkels gesloten die niet aan de resultaatverwachtingen voldeden, maar werden er juist zes op andere locaties geopend. “Het illustreert ons streven naar evenwichtige en rendabele groei,” aldus Van Kampen. In 2019 heeft het merk de eerste fysieke winkel geopend in Duitsland. Het merk heeft zich gevestigd in Oberhausen. Daarnaast test het een shop-in-shop op wholesalebasis in het land.

Het bedrijf breidt ook het assortiment verder uit. America Today heeft veel vaste items in de (private label) collectie, zoals de kenmerkende regenjas, maar daar komen nu meer mode items bij. Zo heeft het kleine capsule collecties zoals de recente Keith Haring en Woodstock collecties. Daarnaast biedt American Today in enkele winkels een handpicked vintage collectie aan. Deze wordt uitgezocht door het America Today team. Ook keert Levi’s terug in het portfolio.

Het grootste gedeelte van de groei zat online. “Een deel hiervan is te danken aan onze eigen online activiteiten. De sterke groei komt daarnaast vooral door onze online aanwezigheid binnen een selectie van succesvolle retail platforms in binnen- en buitenland zoals Wehkamp, Bol.com, Otrium, Bijenkorf en MyToys.

America Today gaat CoolCat exploiteren

Per mei 2019 is Retail Beheer BV, het moederbedrijf van America Today, ook het moederbedrijf van CoolCat. America Today zal het merk gaan exploiteren, dat op 1 oktober online een comeback maakt. Fysieke winkels staan nog niet op de planning, maar CoolCat zal wel een shop-in-shop krijgen in de nieuwe America Today winkel in Alkmaar die naar verwachting in november open gaat.

Beeld: via America Today

America Today
CoolCat
Peter van Kampen
retail beheer bv