• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • CoolCat maakt comeback op 1 oktober - Dit weten we nu

CoolCat maakt comeback op 1 oktober - Dit weten we nu

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode |PRIMEUR

Het heeft een paar maanden geduurd, maar CoolCat keert terug. Op 1 oktober om precies te zijn. Dit meldt Retail Beheer, het moederbedrijf van America Today en Coolcat tegen FashionUnited tijdens de presentatie van de jaarresultaten. De rentree op de markt zal in eerste instantie alleen in Nederland zijn.

De exploitatie van het merk is in zijn geheel ondergebracht bij America Today, zo vertelt Jonathan Kahn, de zoon van oprichter Roland Kahn en partner bij Coolinvestments. Coolinvestments is de holding die zowel America Today, als MS Mode, Sapph, V&D, Frendz, Coolcat, Prijzencircus en To Be Dressed beheert. CEO van America Today Peter van Kampen: “Dat betekent dat wij vanaf oktober 2019 onze werkwijze, kennis, netwerk en geoptimaliseerde processen zullen inzetten om CoolCat als online retail brand succesvol te maken. We zijn blij het merk hiermee te kunnen voortzetten.” Retail Beheer, dat onderdeel is van Coolinvestments, koos ervoor om CoolCat door te starten omdat ‘er toch een stuk emotie bij kwam kijken en we niet wilden dat iemand anders met het merk aan de haal ging’, aldus Kahn tijdens de presentatie.

Comeback CoolCat online- merk 1 oktober weer live

Het DNA van CoolCat zal niet veranderen. “Het zeer herkenbare DNA wordt voortgezet in herkenbare populaire stijlen, aangepast aan de huidige tijd. De focus van de collectie zal liggen op vanouds sterke en populaire productgroepen als jassen, jeans, sweatshirts en t-shirts. CoolCat focust zich vanaf de doorstart alleen op kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Er is gekozen om alleen door te gaan met de junior collectie omdat dit het succesvolste onderdeel bleek. Online kon het merk voor het faillissement in maart 2019 op klandizie rekenen, waar in de winkels de omzet terugliep. Daarom is gekozen om op deze manier het merk verder te ontwikkelen.

Op het moment zijn er nog enkele winkels geopend waar de leegverkoop nog gaande is. De verwachting is dat in september 2019 de laatste CoolCat-winkel de deuren zal sluiten. Eerder werd nog gemeld dat met een nieuw winkelconcept getest werd in de oude CoolCat-winkels. Deze kreeg de werktitel Soho. Op dit moment is besloten om niet door te gaan met het winkelconcept, zo meldt Jonathan Kahn.

Eigen winkels van CoolCat sluiten zowel Kahn als Van Kampen niet uit, maar het is niet de focus op dit moment. Wel zal er in november getest worden met een shop-in-shop van CoolCat bij de nieuwe vestiging van America Today in Alkmaar, zo vertelt Van Kampen aan FashionUnited.

Beeld: via CoolCat / teaser van de nieuwe collectie

CoolCat
Coolinvestments
retail beheer bv