• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Resultaten Q2 Tapestry Inc overtreffen verwachtingen

Resultaten Q2 Tapestry Inc overtreffen verwachtingen

Door Caitlyn Terra

6 feb. 2018

In het tweede kwartaal heeft Tapestry, tot vorig jaar bekend als Coach Inc, een omzetgroei van 35 procent gerapporteerd. Het bedrijf behaalde in totaal een omzet van 1,79 miljard dollar (1,4 miljard euro) dankzij de aankoop van Kate Spade en natuurlijke groei, zo meldt de groep in een persbericht.

“Ons tweede kwartaal heeft onze verwachtingen overtroffen,” zo meldt CEO Victor Luis in een statement. “Dit werd gedreven door een terugkeer naar groei voor Coach, toename van verkoop bij Stuart Weitzman en de toevoeging van Kate Spade terwijl we vooruitgang boekten met het integreren van het merk. Belangrijker nog, de verkoop bij gelijk aantal winkels van Coach steeg wereldwijd, geleid door de resultaten in Noord-Amerika.”

Brutowinst bedroeg een bedrag van 1,18 miljard dollar (958 miljoen euro), maar het netto-inkomen nam af van 200 miljoen dollar (163 miljoen euro) vorig jaar in het tweede kwartaal naar 63 miljoen dollar (51 miljoen euro). Coach behaalde verreweg de meeste omzet met een bedrag 1,23 miljard dollar (998 miljoen euro) en een toename van 2 procent. Kate Spade bracht in het tweede kwartaal een bedrag van 435 miljoen dollar (353 miljoen euro) aan omzet op dankzij een daling van 7 procent vanwege de afname in online verkopen. Stuart Weitzman was goed voor 121 miljoen dollar (98,2 miljoen euro) met een toename van 2 procent.

Naast de cijfers van het afgelopen kwartaal, maakt Tapestry Inc ook bekend verschillende acquisities te hebben gedaan. Zo heeft het bedrijf Kate Spade joint ventures in China, Hong Kong, Macau en Taiwan overgenomen. Ook heeft het bedrijf een overeenkomst gesloten met de distributeur van Stuart Weitzman in China om deze over te nemen. Ook heeft het bedrijf de zaken in Australië en Nieuw-Zeeland betreffende Coach teruggekocht, maar deze deal zal naar verwachting aan het einde van het derde kwartaal [eind maart voor Tapestry Inc, red.] afgerond worden.

COACH
KATE SPADE
MULTIMEDIA
Stuart Weitzman
Tapestry Inc