• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Richemont: 24 procent omzetgroei door acquisitie YNAP en Watchfinder

Richemont: 24 procent omzetgroei door acquisitie YNAP en Watchfinder

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Compagnie Financière Richemont SA schrijft in het derde kwartaal eindigend op 31 december een omzetgroei van 24 procent tot 3,915 miljard euro. De omzetgroei is volgens het persbericht van de luxe groep het resultaat van de acquisitie van online distributeurs Yoox Net-a-Porter (YNAP) en Watchfinder, de Britse tweedehands horlogespecialist .

Exclusief YNAP en Watchfinder steeg de omzet van de groep in het derde kwartaal bij gelijkblijvende wisselkoersen met 5 procent. Het bedrijf voegde eraan toe dat YNAP in alle regio's een tweecijferige groei liet zijn. Watchfinder groeide volgens het persbericht ‘matig’.

De omzet van Richemont steeg in het derde kwartaal volgens het persbericht in alle regio’s, met uitzondering van het Midden-Oosten en Europa. De verkoop in Europa werd beïnvloed door de sociale onrust in Frankrijk, wat een negatieve invloed had op het toerisme en leidde tot winkelsluitingen gedurende zes opeenvolgende zaterdagen. In China behaalde Richemont in het derde kwartaal van dit jaar een tweecijferige groei.

De omzet in Noord- en Zuid-Amerika steeg 9 procent, gedreven door de sterke prestaties van juwelenhuizen. In Japan noteerde de groep door het aanhoudende toerisme in het land en de pasgeopende boetieks een omzetstijging van 7 procent. Ongunstige wisselkoersschommelingen drukten op de verkoop in het Midden-Oosten en Afrika, die in de het derde kwartaal 13 procent terugliep.

Compagnie Financière Richemont SA
Q3
Richemont
Watchfinder
YNAP
Yoox Net a porter