• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Richemont verkoopt modelabel Shanghai Tang

Richemont verkoopt modelabel Shanghai Tang

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Richemont heeft modelabel Shanhai Tang verkocht aan de Italiaanse zakenman Alessandro Bastagli. Dat heeft Richemont bekendgemaakt middels een persbericht. Het Zwitserse luxeconcern sloot vrijdag 30 juni een overeenkomst met Bastagli, eigenaar van de kledingfabrikant A.Moda in Florence en de Italiaanse textielgroep Lineapiu.

Hoewel financiële details van de deal niet bekend zijn gemaakt, verwacht Richemont 'geen zichtbare gevolgen' van de transactie voor het financiële boekjaar dat eindigt op 31 maart 2018, zo staat er in de statement.

Shanghai Tang werd in 1994 in Hongkong opgericht door Sir David Tang en boekte als een van de eerste Chinese luxemerken internationaal succes. Het merk brengt heren- en damesmode, accessoires en interieurspullen waarin Oosterse en Westerse invloeden zijn gemixt. Richemont verwierf in 1998 een aandeel in het bedrijf, tien jaar later, in 2008, werd het luxeconcern volledig eigenaar van het label.

Het is voor het eerst sinds 2007 dat Richemont een merk verkoopt. Het moederbedrijf van sieradenmerken Cartier, Van Cleef & Arpels en Piaget en modemerken Dunhill, Lancel, Chloé en Azzedine Alaïa, heeft het al een tijd moeilijk. In het boekjaar 2017, dat op 31 maart 2017 afliep, daalde de omzet van Richemont met 4 procent naar 10.6 miljard euro. Ook de winst en het bedrijfsresultaat daalden.

Alessandro Bastagli
Richemont
Shanghai Tang