• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Sapinda investeert 25 miljoen dollar in Naked Brand Group

Sapinda investeert 25 miljoen dollar in Naked Brand Group

Door Caitlyn Terra

29 aug. 2018

Sapinda Holding B.V., sindskort het moederbedrijf van lingeriemerk La Perla, investeert in de Naked Brand Group Limited. Naked Brand Group ontvangt 25 miljoen dollar (21,4 miljoen euro) van de holding, zo melden de bedrijven in een persbericht.

Met de investering profiteert Naked Brand Group, actief in de lingerie en swimwear industrie, van ‘unieke operationele synergieën, investeringskapitaal dat strategische aankopen ondersteunt naast direct-to-consumer en e-commerce initiatieven wereldwijd’. De twee groepen hebben een niet bindend beginselakkoord gesloten voor de investering. Sapinda neemt 5 miljoen aandelen over van de groep, zo is te lezen in de aankondiging.

“We kijken al een tijd naar de luxe sector en zijn enthousiast over deze kans om te investeren in de Naked Brand Group,” aldus Lars Windhorst, CEO en mede-oprichter van Sapinda in het bericht. “Sinds de fusie met Bendon, hebben Justin [de CEO van de Naked Brand Group, red.] en zijn team een unieke kans om hun bedrijf verder te brengen. We verwachten dat we synergieën zullen hebben tussen Naked en La Perla op het gebied van business intelligence door middel van digitalisering en de gedeelde kennis in de verschillende productcategorieën. We hopen dat onze strategische investering, samen met onze expertise dankzij La Perla, Naked zal helpen om de wereldwijde aanwezigheid te verbeteren en de positie in de lingerie en swimwear industrie te vergroten.”