• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Slem Educatie en Slem Waalwijk Totaal failliet verklaard

Slem Educatie en Slem Waalwijk Totaal failliet verklaard

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De rechtbank van Breda heeft het faillissement over Slem Waalwijk Totaal en Slem Educatie uitgesproken. Slem Educatie en het Nederlands Leder en Schoenen Museum huizen onder de stichting van Slem Waalwijk Totaal. Hans Alberts is aangesteld als curator in de zaak.

Slem vreesde al langer voor een faillissement, vooral toen de gemeenteraad de steun op 13 juli in trok. Op dat moment had de stichting een schuld van 67.000 euro. Het voorstel werd toen gedaan om de stichting failliet te laten gaan, met het risico om ook het museum in dit faillissement mee te nemen. De gemeenteraad nam dit voorstel aan. De gemeente Waalwijk wil echter wel het behoud van het museum voortzetten. Curator Alberts zal uiteindelijk een oordeel vellen over de ‘verwevenheid en het risico voor het museum’ na het faillissement van Slem Waalwijk Totaal.

Het bestuur van Slem kondigde na de bijeenkomst van de gemeenteraad op 14 juli hun vertrek aan. Voorzitter van het bestuur Dick de Cloe over zijn vertrek: “Deze uitkomst geeft mij onvoldoende ruimte om op een verantwoorde wijze mijn bestuursfunctie uit te oefenen. De gemaakte afspraken worden immers van de zijde van de gemeente Waalwijk niet nagekomen.”

Voorzitter van het Slem-bestuur, Dick de Cloe, als reactie op zijn vertrek: ‘Deze uitkomst geeft mij onvoldoende ruimte om op een verantwoorde wijze mijn bestuursfunctie uit te oefenen. De gemaakte afspraken worden immers van de zijde van de gemeente Waalwijk niet nagekomen.”

Slem werd in 2015 opgericht als nieuw, eigentijds en toonaangevend museumconcept. Slem nam zich vervolgens voor om het platform te worden voor innovatie binnen de schoenenindustrie. Elk jaar hield de stichting verschillende seminars, de Sleminars, over innovatieve materialen, pasvorm en technologie.

Beeld: Slem Facebook

SLEM
slem educatie
slem waalwijk totaal