SMCP groep zet stap richting beursgang na goede resultaten

De Franse SMCP groep, moederbedrijf van de modemerken Sandro, Maje en Claudie Pierlot, zet de eerste stappen richting een beursgang. Na een verdubbeling van de omzet in de afgelopen drie jaar, wil investeringsmaatschappij Kohlberg Kravis Roberts & Co. LP (KKR) een notering aan de Euronext in Parijs. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt.

Onlangs diende de SMCP groep zijn registratiedocumenten in bij het AMF, de toezichthouder van de Franse aandelenmarkt. “Dit vertegenwoordigt de eerste voorlopige stap in de richting van een mogelijke beursgang,” zo zegt Daniel Lalonde, sinds twee jaar de CEO van de Franse luxegroep, in een verklaring. Het in Parijs gevestigde bedrijf heeft vooralsnog geen details gegeven over de omvang van de geplande beursgang. Volgens mensen die vertrouwd zijn met de situatie, zo meldt Bloomberg, heeft SMCP mogelijk een waarde van ruim 1 miljard euro.

SMCP groep zet stap richting beursgang na goede resultaten

SMCP groep naar de beurs na omzetstijging van 33 procent in 2015

Het nieuws van de beursgang komt nadat SMCP bekendmaakte goede resultaten te hebben geboekt in 2015. De Franse groep noteerde afgelopen jaar een omzetstijging van 33 procent naar 675 miljoen euro tegen gemiddelde wisselkoersen. Zonder wisselkoerseffecten steeg de omzet met 11 procent. De EBITDA steeg met 44 procent naar 107 miljoen euro en het EBITDA-marge kwam met een stijging met 130 basispunten uit op 15,8 procent.

Afgelopen boekjaar was niet het eerste goede jaar voor de SMCP groep. De groei overtreft de 20,5 procent omzetstijging in 2014. In dat jaar markeerde het Parijse bedrijf zijn vijfde opeenvolgende jaar van een jaarlijkse omzetgroei van meer dan 20 procent.

”We zijn ervan overtuigd dat we de winstgevende groei zullen blijven voortzetten, via zowel autonome groei als de uitbreiding van ons netwerk in onze belangrijkste markten. We hebben de ambitie om de wereldwijde leider in toegankelijke luxe te worden,” meldt Lalonde. Om verdere groei te stimuleren, wil de SMCP groep bovendien internationaal uitbreiden, met name in China, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië. Afgelopen december had de groep 1118 winkels in 33 landen wereldwijd. Volgens SMCP kwam vorig jaar ruim de helft van de omzet uit het buitenland, een stijging van 61 procent.

De New Yorkse investeringsmaatschappij KKR kocht in 2013 een aandeel van 65 procent in de SMCP groep. Het management van de luxegroep behield zelf 35 procent. Voorheen was SMCP in handen van investeringsmaatschappijen L Capital, het private-equitybedrijf van luxeconcern LVMH, en Florac. KKR maakte afgelopen oktober al bekend de SMCP groep te willen verkopen door middel van een beursgang.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN