• Home
  • Nieuws
  • Business
  • SMCP overgenomen door Shandong Ruyi

SMCP overgenomen door Shandong Ruyi

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

SMCP, het Franse moederbedrijf van de modemerken Sandro, Maje en Claudie Pierlot, is in Chinese handen. De overname door de Chinese groep Shandong Ruyi is nu officieel rond. Private equity bedrijf KKR, dat tot nu toe eigenaar van de groep was, en de oprichters van de merken behouden ieder een minderheidsaandeel in het bedrijf.

Wat Shandong Ruyi betaalde voor SMCP werd niet bekendgemaakt, maar in april van dit jaar rapporteerde FashionUnited dat de waarde van de overeenkomst werd geschat op 1,3 miljard euro, inclusief schuld. In april 2013 kocht het Amerikaanse KKR een meerderheidsbelang in de groep van 65 procent voor een geschatte 650 miljoen euro.

Shandong Ruyi wil met de drie merken in het buitenland, en met name in Azië, gaan uitbreiden. De huidige creatieve- en designteams blijven in Parijs actief, en het Chinese bedrijf wil ook ‘de strategie en de huidige organisatiestructuur behouden.

Sandro en Maje werden in respectievelijk 1984 en 1998 opgericht door Evelyne Chétrite en Judith Milgrom. In 2007 voegden Frédéric Biousse en Elie Kouby zich erbij om de groei van de merken de ondersteunen. Twee jaar later werd Claudie Pierlot opgericht en werd de group SMCP gevormd. De modegroep ontving een kapitaalinjectie van Florac en L Capital, het investeringsfonds van LVMH die 65 procent van de groep in handen had totdat dit werd verkocht aan KKR.

SMCP boekte in de eerste helft van het lopende boekjaar een omzetstijging van 19,2 procent, dankzij ‘explosieve groei’ in China, aldus het bedrijf. Ook gezonde groei in Frankrijk en de lancering van een lijn schoenen en accessoires droegen bij aan het resultaat.

Shandong Ruyi
SMCP