• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Suitsupply ziet omzet groeien met 19 procent in 2016

Suitsupply ziet omzet groeien met 19 procent in 2016

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De omzet van kledingketen Suitsupply is afgelopen jaar gestegen met 19 procent naar 207 miljoen euro, meldt Retailnews. Het holdingbedrijf van Suitsupply, Suitsupply Topco noteerde echter een verlies van 2,6 miljoen.

Het verlies van de holding wordt vooral veroorzaakt door hoge financieringslasten. De schuldenlast bedroeg afgelopen jaar 110 miljoen. Het EBITDA van de kledingketen steeg met 45 procent naar 25,3 miljoen.

De meeste omzet kwam uit de Verenigde Staten, zo’n 70 miljoen euro dankzij een groei van 28 procent. In Nederland werd juist 3 miljoen minder verkocht en behaalde het bedrijf een omzet van 47 miljoen euro. De e-commerce van Suitsupply nam toe met 29 procent naar een bedrag van 37,4 procent.

Suitsupply boekt 19 procent meer omzet in 2016

Ondanks de recente openingen van Suitsupply winkels, zal het bedrijf zich gaan richten op de online-activiteiten meldt oprichter Fokke de Jong tegen Quote. “Langzamerhand begint het wel een beetje een techbedrijf te worden, mensen die de modecollectie ontwerpen en mensen die codes schrijven zijn hand in hand bezig om onze online-propositie te versterken,” aldus De Jong. De Jong verwacht voor het aankomende jaar een groei tussen de 20 en 25 procent.

Suitsupply is in 2000 opgericht door Fokke de Jong. Inmiddels heeft het bedrijf 72 winkels wereldwijd. De laatste twee die geopend zijn, zijn de vestigingen in Sydney en Dubai. Afgelopen week kondigde Suitsupply ook het nieuwe merk Suistudio aan, een zelfstandig pakkenlijn voor vrouwen. De eerste winkel van het damesmerk is gevestigd in Amsterdam Zuid.

Beeld: Suitsupply Facebook

SuitSupply