• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Supertrash: de belangrijkste krantenkoppen
Supertrash: de belangrijkste krantenkoppen

Business

Supertrash: de belangrijkste krantenkoppen

Door FashionUnited

11 mei 2018

Volgens de curator was het failissement van Supertrash ’onafwendbaar’. Een aantal lezenswaardige artikelen over het faillissement en de doorstart van Supertrash op een rijtje. Van nieuw naar oud.

Supertrash maakt doorstart, investeerderspact wil 'niet in publiciteit'

Onduidelijk is wie er achter de doorstart zitten. De geldschieters hebben in elk geval de intellectuele eigendomsrechten overgenomen, evenals de inventaris als de voorraden, en investeren met de intentie om de winkels in Breda en Roermond open te houden.

Lees meer: Quotenet.nl / Guy Hoeks, 18 april 2018

Supertrash maakt doorstart

Het modebedrijf maakt een doorstart met alle vennootschappen dat gerealiseerd is door een groep investeerders. De investeerders hebben de vennootschap ST.Art B.V. speciaal opgericht voor de doorstart.

Lees meer: FashionUnited / Caitlyn Terra, 18 april 2018

De opkomst en ondergang van SuperTrash

ACHTERGROND - Olcay Gulsen heeft over aandacht niet te klagen. De ondernemer deed een stap terug bij SuperTrash, maakte de finale mee van het populaire tv-programma Wie is de Mol? en bracht deze maand ook nog haar boek SuperOlcay uit. Als klap op de vuurpijl is haar ‘levenswerk’ nu failliet. Waar ging het fout?

Olcay Gulsen, 37 jaar geleden geboren in Waalwijk, komt na een kortstondig avontuur als stewardess al op vroege leeftijd de kledingbranche ingerold. In 2001 richt ze een wervings- en selectiebureau op onder de naam Chill Agency. Een jaar later stort ze zich op de import van kleding met haar bedrijf 2Stepzahead. In die hoedanigheid komt ze in contact met de Amerikaanse oprichter Ava Riley van het merk SuperTrash, dat ze in 2009 overneemt. Althans, dat beweert Gulsen zelf.

Lees meer: Retailtrends.nl / Nick Möller, 21 maart 2018

Faillissement voor Supertrash

Supertrash heeft faillissement aangevraagd. Voormalig CEO en oprichtster van het bedrijf Olcay Gulsen, heeft het nieuws in het programma RTL Boulevard bevestigd. Gulsen stopte eind vorige maand als CEO van Supertrash. Zij liet toen weten het te druk te hebben met haar televisieprojecten. Gulsen werd opgevolgd door Charles Paape, die eerder CFO en CEO was bij Free Record Shop, The Phone House en Dixons.

Lees meer: FashionUnited / Esmerij van Loon, 20 maart 2018

Olcay Gulsen: Ik had hulp moeten zoeken

INTERVIEW - Fashionista Olcay Gulsen (37) worstelde de afgelopen jaren met haar bedrijf en zichzelf. Na haar mentale dip doet ze een stap terug bij SuperTrash. Nu weet ze: ,,Niemand is 100 procent gelukkig.''

Lees meer: AD / Annemart Van Rhee, 10 maart 2018

BONUS: Born in LA, raised in Amsterdam

INTERVIEW - Het lijkt onmogelijk: 29 jaar zijn en een miljoenenbedrijf leiden. Maar in het geval van Olcay Gulsen kan het. En ze heeft nog tijd om over haar bedrijf te praten ook. Superrelaxed loopt ze op torenhoge hakken door de grote ruimten van haar kantoor annex showroom in Amsterdam Zuidoost, gaat achter haar bureau zitten en neemt alle tijd voor een gesprek. De hoeveelheid sigaretten (‘Ik ben ontzettend verslaafd aan sigaretten’) is misschien wel het enige teken van het stressy bestaan van de bloedmooie Armeens-Koerdische.

Lees meer: FashionUnited / Anna Rijksbaron

Op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor de FashionUnited nieuwsbrief, die wordt verstuurd op dinsdag, donderdag en zaterdag.