• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Surseance Men at Work omgezet in faillissement

Surseance Men at Work omgezet in faillissement

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Men at Work is failliet, zo meldt advocatenkantoor Van Diepen Van der Kroef in een persverklaring. “Na inventarisatie door de bewindvoerder bleek een faillissement onafwendbaar, waarop de rechtbank Amsterdam is verzocht de surseance om te zetten in een faillissement,” aldus de verklaring. Er wordt nu gekeken naar de mogelijkheden van een doorstart voor Men at Work B.V. de komende tijd. De Belgische winkels vallen buiten het faillissement.

Vorige week vrijdag werd surseance van betaling aangevraagd waarbij Evert Baart van Van Diepen Van der Kroef als bewindvoerder werd aangesteld. Destijds werd gemeld dat het nog te vroeg was om uitspraken te doen over een eventueel faillissement, ook al leidt een surseance in Nederland vaak wel tot een faillissement. Al sinds begin van de maand gingen de geruchten dat Men at Work kampte met financiële problemen. De webshop werd op het moment van de aanvraag van surseance offline gehaald.

Men at Work B.V. failliet verklaard

Men at Work heeft op dit moment 27 winkels, waarvan 24 in Nederland en drie in België. Zoals eerder genoemd vallen de Belgische winkels buiten het faillissement, zo meldt Daphne Schrauwen van het advocatenkantoor. Op dit moment zijn er in totaal 425 medewerkers werkzaam bij het bedrijf, dit zijn zowel fulltimers als weekendkrachten als mensen op het kantoor. Het gros van de winkels blijft voorlopig open, wel worden enkele kleinere filialen gesloten. Welke deze precies zijn wordt later bekend gemaakt. Vorig jaar werd het merk verkocht door Varova Fashion aan de oorspronkelijke oprichter Marcel van Gelderen. Deze overdracht werd gedaan voor de symbolische kosten van 1,00 euro. Van Gelderen was daarvoor betrokken als minderheidsaandeelhouder.

Beeld: Men at Work Facebook

Marcel van Gelderen
Men At Work
men at work bv