• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Uitstel van betaling voor Men at Work

Business |UPDATE

Uitstel van betaling voor Men at Work

Door Marjolein Stormezand

25 jun. 2018

Men At Work heeft vrijdag uitstel van betaling gekregen. Dit heeft de perswoordvoerder van rechtbank Oost-Brabant telefonisch bevestigd. Evert Baart is benoemd tot bewindvoerder.

"De bewindvoerder gebruikt de surseance periode om verschillende scenario's te onderzoeken," zo laat Daphne Schrauwen van Van Diepen Van der Kroef Advocaten, waar Baart partner is, telefonisch weten. Vaak geldt het aanvragen van uitstel van betaling - ondanks onderhandelingen - als voorbode van een faillissement. Woordvoerder Schrauwen tegenover FashionUnited: "Het is nog te vroeg om een uitspraak over een eventueel faillissement te doen."

Eerder deze maand schreef Retailnews dat Men At Work met financiële problemen kampt. Er zouden volgens de nieuwswebsite verschillende kostenbesparende maatregelen zijn doorgevoerd, waaronder het stoppen van de samenwerking met verschillende partners, waaronder merken. Een onbekend aantal medewerkers zou zijn ontslagen. Deze berichtgeving heeft Schrauwen telefonisch ontkracht: “Het personeel is nog werkzaam en wordt gewoon ingepland en uitbetaald.”

Surseance van betaling voor Men at Work

De webshop van het modebedrijf werd afgelopen vrijdag offline gehaald. Lokale media (Oogst Groningen en Unity.nu) melden dat de winkels in Groningen en Leiden dicht gaan. In Enschede en Dordrecht zijn dit weekend executieverkopen georganiseerd. Schrauwen geeft aan dat deze winkelsluitingen los staan van de surseance: “Het laatste wat we willen is winkels sluiten. Dit zijn de plekken waar nog omzet gegenereerd wordt.” Men At Work b.v. heeft 27 winkels, waarvan 24 in Nederland zijn gevestigd en 3 in België. De winkels in België vallen onder de holding.

Tot vorig jaar was het modebedrijf eigendom van Varova Fashion. In het tweede kwartaal van 2017 verkocht Varova de formule voor 1,00 euro aan de oorspronkelijke oprichter Marcel van Gelderen. Van Gelderen was al bij Men at Work betrokken als minderheidsaandeelhouder. Destijds sprak hij in een persbericht zijn vertrouwen uit “over de kansen en groeimogelijkheden van Men at Work in het huidige retaillandschap”.

Van Gelderen opende de eerste Men at Work winkel in 1995 in Eindhoven. In 2007 verkocht hij het bedrijf aan het investeringsfonds ZBG Capital van Frank Zweegers, om Men at Work vervolgens in 2012 samen met directeur Mark Hommelberg weer terug te kopen.

Beeld: Facebook Men At Work