Curator: Verkoop Men at Work was ‘doodsteek’ voor Gsus

De verkoop van Men at Work door toenmalig eigenaar Varova Fashion aan oprichter Marcel van Gelderen vorig jaar pakte voor ander dochtermerk Gsus negatief uit. Dat schrijft curator Alexander op ‘t Hoog op basis van uitspraken van voormalig directeur Jop Pollmann in het op donderdag gepubliceerde faillissementsverslag van Gsus Wholesale B.V.

Gsus Wholesale B.V. werd vorige maand door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Uit het faillissementsverslag blijkt dat er geen doorstart zal komen. De groothandelsdivisie van Gsus was onder andere verantwoordelijk voor de verkoop aan partners als Zalando.

Men at Work niet langer verplicht om Gsus-items af te nemen

Het rapport gaat in op het onderuit gaan van Varova-dochter Men at Work in het tweede kwartaal van vorig jaar. In september verkocht Varova de formule voor 1,00 euro aan de oorspronkelijke oprichter Marcel van Gelderen. Als voorwaarde werd gesteld dat Men at Work niet langer verplicht was producten van zusterbedrijven, waaronder Gsus, af te nemen. “Voor Gsus betekende dit de doodsteek, want Men at Work was hun grootste klant,” schrijft de curator op basis van Pollmann’s uitspraken. Volgens hem was Gsus ‘in zeer grote mate gebaat’ bij die samenwerking waarbij alle ketens verplicht waren producten bij elkaar af te nemen.

Uit het faillissementsverslag blijkt dat Gsus al sinds 2010 zwakke resultaten boekt, omdat “het design te expliciet was voor een steeds vlakker wordend modebeeld”. De dertien winkels waarover Gsus in 2013 beschikte, leden verlies. In 2015 boekte het merk een omzet 6,5 miljoen euro en stond het 1,2 miljoen euro in het rood. Een jaar later bedroeg de omzet 6,2 miljoen euro en het verlies 176 duizend euro.

Gsus, dat in 1996 werd opgericht, werd in 2010 overgenomen door de Varova Fashion Group. Het bedrijf had als doel ‘een internationaal merkenplatform’ op te bouwen en voegde ook de merken Sissy Boy, Open32, Men at Work, Less, Mees, Silvercreek, Kings of Indigo, Tumble ‘n Dry, J.C. Rags, Miniverse en Ontour aan haar portefeuille toe. Eind 2017 werd Varova Fashion overgenomen door investeringsmaatschappij Standard Investment, dat alleen de merken Sissy-Boy, Open32 en Tumble ‘n Dry voortzette. Voor de andere ketens werd naar nieuwe eigenaren gezocht. In februari van dit jaar bleek dat een koper was gevonden voor Gsus, maar een naam werd niet genoemd.

Beeld: Men at Work

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN