• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Takko Fashion rondt transactie voor nieuwe kapitaalstructuur af

Takko Fashion rondt transactie voor nieuwe kapitaalstructuur af

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: Takko Fashion

Takko Fashion heeft een succesvolle transactie voor een nieuwe kapitaalstructuur afgerond, zo meldt Takko Fashion in een persbericht. Het betreft de overeenkomst die in april bekend werd gemaakt.

De overeenkomst zal de schuldenlast van meer dan 250 miljoen euro verminderen en zal de looptijd van de schuld verlengen tot 2026. In ruil voor het terugbrengen van de schulden krijgen de obligatiehouders, Funds en Apax, een meerderheidsbelang in het bedrijf.

Nadat het bedrijf wettelijke goedkeuringen kreeg, heeft Takko Fashion de transactie, die het financiële profiel van het bedrijf aanzienlijk versterkt en de looptijd van de schulden verlengt, afgerond. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf ‘beter is gepositioneerd om haar strategische prioriteiten verder uit te voeren en haar aanwezigheid in Europa uit te breiden’.

“De nieuwe aandeelhouders hebben aanzienlijke ervaring in de sector en zullen het managementteam van Takko Fashion ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van haar bewezen strategie om kwaliteitsmode tegen discountprijzen aan te bieden voor het hele gezin”, aldus Takko Fashion in het persbericht.

Takko Fashion