• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Teleurstelling voor VanHaren: rode zool Louboutin toch beschermd

Teleurstelling voor VanHaren: rode zool Louboutin toch beschermd

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Business

Het is een van de meest besproken kenmerken ter wereld: de rode Louboutin-zool. Menig rechtszaak is gevoerd over de iconische zool en ook VanHaren ontkwam er niet aan. Tegen de verwachtingen in heeft het Europees Hof van Justitie besloten dat de zool toch een beschermd merk is.

De rechtszaak tussen Louboutin en VanHaren liep al sinds 2013 omdat de winkelketen damesschoenen met rode zolen verkocht. Christian Louboutin heeft de rode zolen in de Benelux als handelsmerk geregistreerd dus VanHaren zou in overtreding zijn van dit merk. De keten reageerde dat merkbescherming van een zool niet geldig zou zijn omdat een zool een essentieel onderdeel is van de schoen. In februari leek VanHaren nog aan de winnende hand te zijn omdat de advocaat-generaal in februari het hof nog adviseerde om de rode zool niet als handelsmerk te zien.

Het Europees Hof van Justitie heeft echter besloten dat een ‘kleur op een specifieke plaats’ wel degelijk als merk kan worden beschermd, iets dat het geval is bij Louboutin-schoenen. Het Europese Hof van Justitie was de laatste stap in de rechtszaak tussen de twee partijen dus het lijkt nu toch echt over te zijn met de verkoop van schoenen met rode zolen.

Beeld: Louboutin website

Christian Louboutin
Louboutin
rechtszaak
VanHaren
Scroll down to read more