• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Telstar voor drie miljoen verkocht

Telstar voor drie miljoen verkocht

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Business

Daka Sports hoeft niet diep in de beurs te tasten voor de overname van Telstar Sports & Fashion. De sportmodeketen betaalt slechts drie miljoen euro voor de voorraad, inventarissen, merken, rollend materieel en goodwill van Telstar. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van curator Meulenberg.

Vorige maand werd al bekend dat de failliete keten werd overgenomen door het Rotterdamse Daka Sports. De voorraden van Telstar zijn verkocht voor 2,6 miljoen euro, wat volgens de curator aan de lage kant is. De onderhandse verkoopwaarde van de voorraad wordt namelijk geschat op 3,5 miljoen euro. “De koopprijs is echter geaccepteerd omdat de opbrengst waarschijnlijk de pandhouders en leverancier Euretco toekomt en zij instemden met het bedrag,” meldt de curator in het verslag.

Daka betaalt ook voor de inventarissen ver onder de geschatte onderhandse verkoopwaarde van bijna 635.000 euro, namelijk 275.000 euro. Het bod is geaccepteerd vanwege de slechte ervaringen met het veilen van inventarissen van winkels in andere faillissementen, zo zegt de curator.

De merken en handelsnamen van Telstar waren niet getaxeerd, maar zijn na onderhandelingen verkocht voor 30.000 euro. Daarnaast is het rollend materieel verkocht voor 35.000 euro en de goodwill voor 82,5 miljoen euro.

daka sports
doorstart
Overname
telstar