• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Tom Tailor krijgt nieuw kapitaal, Fosun bevestigt intentie overnamebod

Tom Tailor krijgt nieuw kapitaal, Fosun bevestigt intentie overnamebod

Door Caitlyn Terra

19 feb 2019

Fosun bevestigt de intentie om een overnamebod voor Tom Tailor Holding SE te doen, zo blijkt in een persbericht op de website van de investeringsgroep. Ook Tom Tailor erkent in een eigen persbericht op dinsdagochtend dat Fosun, dat al een meerderheidsbelang heeft in de Duitse groep, een overnamebod wil doen. Een dag eerder kondigde Tom Tailor al aan dat Fosun het aandeel had vergroot en ‘naar alle waarschijnlijkheid een overnamebod zou doen’.

Tom Tailor Holding SE heeft nu informatie ontvangen over het overnamebod zo blijkt uit het persbericht op dinsdagochtend. “We verwelkomen de toewijding en steun op de lange termijn van onze aandeelhouder Fosun,” aldus Thomas Dressendörfer, CFO van Tom Tailor, in het persbericht. “Fosun is een sterke strategische partner en is blijkbaar klaar om meer verantwoordelijkheid op zich te nemen. We zien dit als een teken van vertrouwen in het bedrijf en het pad dat we hebben genomen.”

Gisteren werd duidelijk dat Fosun voor meer dan 7,5 miljoen euro aan aandelen had gekocht van Tom Tailor Holding SE. Hiermee vergrootte de Chinese maatschappij de aandelen in Tom Tailor naar 35,35 procent.

Fosun
Fosun Fashion Group
Tom Tailor Holding SE