• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Europese Commissie geeft groen licht: Fosun wil Tom Tailor volledig overnemen

Europese Commissie geeft groen licht: Fosun wil Tom Tailor volledig overnemen

Door Weixin Zha

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business |UPDATE

Het Chinese conglomeraat Fosun wil Tom Tailor naar alle waarschijnlijkheid volledig overnemen. Tot nu toe had de groep ongeveer 29 procent van de Hamburgse kledinggroep in handen.

Fosun heeft de Europese Commissie op 21 december geïnformeerd dat het een meerderheidsbelang en tevens volledige zeggenschap over de in Hamburg gevestigde moderetailer ambieert op basis van teruglopende opkomst tijdens aandeelhoudersvergaderingen van Tom Tailor. Dinsdag jl heeft de EU Commissie groen licht gegeven en de aanvraag van Fosun goedgekeurd waarmee de weg open is voor een volledige overname van het Duitse bedrijf. Dat blijkt uit een persbericht dat de Europese Commissie op haar website heeft gepubliceerd. Tom Tailor heeft woensdag schriftelijk gereageerd. In een persverklaring laat het bedrijf laten weten dat Fosun tijdens aandeelhoudersvergaderingen in 2017 en 2018 al in de meerderheid was. Tom Tailor kondigde kapitaalmaatregelen aan, maar wilde verder geen details geven.

Fosun wil Tom Tailor volledig overnemen

Fosun bezit momenteel 28,89 procent van Tom Tailor Holding SE. De rest van de aandelen van Tom Tailor zijn vrij verhandelbaar.

Fosun: Honger naar mode

In het verleden heeft Fosun verschillende door de economische crisis geteisterde modebedrijven overgenomen. De groep heeft in mei vorig jaar de Oostenrijkse kousenfabrikant Wolford overgenomen en daarvoor, in april, het Franse modehuis Lanvin. De merken Caruso, St. John en Kutesmart behoren ook tot de mode- en textielinvesteringen van de groep, die ook aandelen heeft in bedrijven in de toeristische en financiële sector.

Met ongeveer 6100 medewerkers, 1225 winkels en 11.000 verkooppunten genereert Tom Tailor ongeveer eenderde van de totaalomzet buiten thuisland Duitsland. Het modebedrijf is in 33 landen actief. In het derde kwartaal van 2018 werd een nettoverlies geboekt van 0,3 miljoen euro. Daarna kondigde het bedrijf aan dat het de verkoop van het merk Bonita zou gaan onderzoeken.

FashionUnited heeft Fosun via email benaderd voor aanvullende informatie, maar wacht nog op een reactie.

Editors Note: het artikel is woensdag bijgewerkt met aanvullende details uit de verklaring van de Europese Commissie en een reactie van Tom Tailor.

Beeld: Tom Tailor

Fosun
Fosun Fashion Group
fosun industrial holdings
Fosun Industrial Holdings Ltd
Tom Tailor
TOM TAILOR GROUP