• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Deal is rond; Fosun nieuwe eigenaar Wolford

Deal is rond; Fosun nieuwe eigenaar Wolford

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Chinese investeringsbedrijf Fosun Industrial Holdings Ltd. heeft door de aankoop van 50,9 procent van de aandelen een meerderheidsbelang in het Oostenrijkse beenmodemerk Wolford AG. Dat de deal rond is, maakt Wolford wereldkundig middels een persbericht.

De voorwaarden van de deal zijn door het bedrijf niet bekendgemaakt. In maart werd gesproken over een overname van 50,87 procent van de aandelen, voor een prijs van 12,80 euro per aandeel. Onderdeel van de deal zou onder meer een kapitaalinjectie van 22 miljoen euro zijn.

Wolford AG in handen van Fosun Industrial Holdings Ltd.

"De door Fosun verworven participatie bevestigt eens te meer de aantrekkelijkheid van ons merk en onze groeimogelijkheden. We zijn erg tevreden met de deelname van een aandeelhouder die aanzienlijk ervaring heeft in het segment van luxegoederen, wat de toegang tot de Aziatische markt, met name China, aanzienlijk zal versoepelen", aldus Axel Dreher, CEO van Wolford over grootaandeelhouder Fosin in de statement.

Fosun Fashion Group, onderdeel van Fosun Industrial Holdings Ltd investeert systematisch in de wereldwijde mode- en consumentengoederenindustrie. Fosun heeft, naast andere bedrijven, ook een belang in de Duitse Tom Tailer Group en het Franse luxemerk Lanvin.

Over Wolford

Wolford werd in 1950 opgericht in Oostenrijk en is marktleider op het gebied van luxe beenmode en bodywear. Het modebedrijf produceert zijn producten exclusief in Oostenrijk en Slovenië. Wolford heeft 1544 werknemers in dienst en verkoopt zijn collecties in 60 landen wereldwijd via 267 eigen winkels en 3000 distributiepartners.

Wolford had de afgelopen jaren te kampen met dalende omzetcijfers en verliezen. In het boekjaar 2016/2017 noteerde het bedrijf een operationeel verlies van 8,5 miljoen euro, zo blijkt uit het financiële verslag. Het bedrijf is aan het herstructureren en gaf eerder aan dat deze reorganisatie twee jaar in beslag gaat nemen. In het eerste halfjaar van het huidige boekjaar heeft het beenmodemerk de omzet weten te stabiliseren en het operationele verlies weten te reduceren. Wolford verwacht aan het einde van het huidige financiële boekjaar een lichte omzetgroei en negatieve EBIT.

Beeld: Wolford

Fosun Fashion Group
Fosun Industrial Holdings Ltd
Wolford