• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Fosun International Holdings Limited en Wolford in gesprek over overname

Fosun International Holdings Limited en Wolford in gesprek over overname

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fosun International Holdings is na de overname van het Franse modehuis Lanvin alweer op overnamepad op de Europese markt: de Chinese investeerder voert vergevorderde gesprekken met het Oostenrijkse beenmodemerk Wolford AG, zo blijkt uit een persbericht van Wolford.

Gesproken wordt over een overname van 50,87 procent van de aandelen, voor een prijs van 12,80 euro per aandeel. Onderdeel van de deal in onder meer een kapitaalinjectie van 22 miljoen euro voor Wolford. Op een aantal punten na is de deal zo goed als rond: volgens het persbericht hopen de twee partijen vandaag nog de deal te kunnen tekenen. Een definitieve afronding staat gepland voor mei dit jaar.

Fosun profileert zich de laatste jaren nadrukkelijk op de Europese markt: eind februari werd de overname van Lanvin officieel wereldkundig gemaakt. De Chinese investeerder is voornemens om tien miljoen euro te steken in het kwakkelende label. Eind vorig jaar had Fosun ook de beste papieren voor de overname van lingeriemerk La Perla, maar dit ketste op het laatste moment af.

Meer over Fosun? Lees dan: Wie is meneer Guo, de nieuwe eigenaar van Lanvin

Beeld: Wolford website

Fosun International
Wolford
Wolford AG