Transformatie Burberry begint: winst omhoog in FY18

“We hebben goede vooruitgang geboekt, we zijn op schema en zien goede eerste tekenen bij onze retail en groothandel klanten,” aldus het begin van het verslag van de voorlopige cijfers van Burberry Group Plc. Een halfjaar na de de aankondiging van veranderingen bij het modehuis, zijn de eerste verbeteringen al te zien in de winst.

In november kondigde Burberry Group Plc het meerjarige plan aan om het aanbod te vergroten en te veranderen, het distributienetwerk onder handen te nemen en de klantervaring te verbeteren. Hiermee wil de groep een goede waarde op de lange termijn leveren. “In een jaar van transformatie, zijn we erg tevreden met onze resultaten nu we begonnen zijn met het uitvoeren van onze strategie. Terwijl het transformeren van Burberry nog steeds gaande is, laten de eerste stappen die we ondernomen hebben om het merk weer op te laten leven veelbelovende eerste tekenen zien,” aldus CEO Marco Gobetti, in het verslag van de voorlopige resultaten. “Met Riccardo Tisci en een sterk leidend team zien we uit naar het jaar voor ons en blijven gefocust op onze strategie om waarde te leveren op de lange termijn,” aldus Gobetti.

De voorlopige omzet komt neer op 2,73 miljard euro, door een daling van 1 procent. Operationele winst komt in de voorlopige resultaten neer op 410 miljoen euro door een stijging van 4 procent. In juni maakt de groep de definitieve cijfers bekend.

Beeld: Burberry Group Plc website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN