• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Riccardo Tisci nieuwe creatief directeur Burberry

Riccardo Tisci nieuwe creatief directeur Burberry

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen |BREAKING

Na maanden van speculatie is de nieuwe creatief directeur van Burberry bekend gemaakt middels een persbericht. Riccardo Tisci zal de creatieve leiding van het Britse merk vanaf 12 maart op zich nemen.

CEO Marco Gobbetti van Burberry in een statement: “Ik ben verblijd dat Riccardo zich aansluit bij Burberry als Chief Creative Officer. Riccardo is een van de meest getalenteerde ontwerpers van onze tijd. Zijn ontwerpen hebben een elegantie die hedendaags is en zijn vaardigheid in het mixen van streetwear met high fashion is zeer relevant voor de luxe consument van tegenwoordig. Riccardo’s creatieve visie zal de ambities die we hebben voor Burberry verder versterken en het merk stevig positioneren in de luxe markt.”

Burberry benoemt Riccardo Tisci als creatief directeur

Tisci, tot kort geleden creatief directeur bij modehuis Givenchy, zal alle collecties van Burberry overzien. Hij presenteert aankomende september zijn eerste collectie. Tisci heeft ervaring in damesmode, herenmode en lederen goederen. “Ik ben vereerd en verheugd dat ik mij aansluit bij Burberry als de nieuwe Chief Creative Officer en opnieuw samen kan werken met Marco Gobbetti. Ik heb een enorm respect voor Burberry’s Britse erfgoed en wereldwijde aantrekkingskracht en ben verblijd over de potentie van dit exceptionele merk," aldus Tisci in het persbericht van Burberry. Gobbetti en Tisci hebben al eerder samengewerkt toen beiden nog actief waren bij Givenchy. Tisci heeft meer dan een decennium bij het Franse modehuis gewerkt en Gobbetti was tussen 2004 en 2008 CEO en president van Givenchy.

In oktober werd bekend dat Christopher Bailey Burberry ging verlaten als creatief directeur. Bailey gaf als reden voor zijn vertrek aan klaar te zijn voor een nieuw avontuur. Het is nog niet bekend wat Bailey nu gaat doen. Na zijn aankondiging werden verschillende ontwerpers genoemd als mogelijke opvolger voor de creatief directeur. Onder andere Kim Jones, die laatst zijn vertrek aankondigde bij Louis Vuitton werd genoemd als mogelijke opvolger. Nu komt Riccardo Tisci toch als winnaar uit de bus.

Beeld: Givenchy AW16 / Catwalkpictures

Burberry
RICCARDO TISCI