• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Creatief Directeur Christopher Bailey verlaat Burberry

Creatief Directeur Christopher Bailey verlaat Burberry

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Na zeventien jaar vertrekt Creatief Directeur Christopher Bailey bij Burberry. Dat maakt het Britse merk vandaag bekend middels een persbericht. Vanaf maart 2018 doet de ontwerper een stap terug, waarna hij eind 2018 definitief vertrekt.

Bailey, die sinds 2001 werkzaam is voor het Britse modehuis, vindt het tijd voor een nieuw avontuur. In zijn jaren bij Burberry was hij verantwoordelijk voor de heropleving van het merk, die onder zijn leiding uitgroeide tot één van de grote spelers in de internationale industrie. “Het was een groot voorrecht om voor Burberry te mogen werken, met zo’n uitzonderlijk team om me heen,” aldus Bailey. “Het was een lastige beslissing, maar ik geloof oprecht dat de beste dagen voor Burberry nog in het verschiet liggen.”

Christopher Bailey vanaf 2018 weg bij Burberry

Marco Gobetti, de huidige CEO van Burberry, laat weten vooral trots te zijn op de samenwerking met Bailey. “Ik ben in de eerste plaats verdrietig over het feit dat we niet meer samen kunnen werken, maar zijn nalatenschap geeft mij enorm veel vertrouwen voor de toekomst. We hebben duidelijke plannen voor het volgende hoofdstuk en ik kijk er dan ook uit om hier met het hele team aan te kunnen werken,” aldus Gobetti. Hij respecteert de keuze van Bailey en zal de komende tijd aan de slag gaan met een geschikte opvolger.

Bailey wordt door de jaren heen vooral geroemd voor zijn vooruitstrevende inzicht. In 2001 komt hij te werken bij het merk, waar hij in eerste instantie aan de slag gaat met het imago en creatieve marketing. In 2009 wordt hij benoemd tot hoofd creatief directeur, waar in 2014 ook nog eens de taak van CEO bijkomt. Burberry groeit onder zijn leiding tot grote hoogtes, met een topomzet van 2.5 miljard pond in 2014. In juli werden zijn taken als CEO al overgenomen door Gobetti.

Beeld: Daniel Leal-Olivas / AFP

Burberry
Christopher Bailey