• Home
  • Nieuws
  • Business
  • 'Tweede faillissement American Apparel nadert'

'Tweede faillissement American Apparel nadert'

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

American Apparel Inc. zou zich momenteel voorbereiden op een tweede faillissement. Dat zeggen anonieme bronnen tegen Bloomberg.

De aanvraag zou in de komende weken worden ingediend, zeggen ingewijden. De stap zou kunnen helpen om de positie voor verkoop van het Amerikaanse merk te vergroten, door onder meer retailactiviteiten af te stoten. De bronnen benadrukken echter dat er nog niets definitief is en dat de plannen ook nog kunnen wijzigen, nu de feestdagen in aantocht zijn.

Het bedrijf wist in februari van dit jaar nog net een faillissement te voorkomen, toen voormalige obligatiehouders onder leiding van Monarch Alternative Capital het bedrijf overnamen. Het herstructureringsplan, dat focuste op de terugkeer naar de roots van het merk en de basics als T-shirts en rokken, zou niet tot voldoende resultaat hebben geleid, zeggen de anonieme bronnen. American Apparel zou de Berkeley Research Group, die gespecialiseerd is in herstructureringen, al hebben ingeschakeld voor begeleiding.

Volgens Bloomberg wil American Apparel niet reageren op het nieuws. Berkeley Research Group en Monarch Alternative Capital waren niet bereikbaar voor commentaar.

Het nieuws volgt kort op het bericht dat CEO Paula Schneider vertrekt bij het bedrijf omdat het bedrijf verkocht gaat worden. De opvolgster van Dov Charney, legt na twee tumultueuze jaren haar functie neer bij American Apparel. Haar vertrek volgde kort op die van Paul Charron, de voorzitter van de Raad van bestuur die nog geen half jaar na zijn indiensttreding besloot op te stappen. Maar het vertrek van Scheider is niet alleen een nieuwe tegenslag voor het bedrijf. In haar ontslagbrief - die werd onderschept door WWD - bevestigde Schneider al dat de verkoop van American Apparel in gang is gezet.

"De verkoopprocedure die momenteel aan de gang is voor een deel, of het gehele bedrijf, zal het mogelijk niet toelaten om de maatregelen te treffen die nodig zijn om het plan te laten slagen, en American Apparel trouw te laten blijven aan zijn idealen. Daarom heb ik na serieuze overweging, en met pijn in mijn hart, geconcludeerd dat het tijd is mijn functie als CEO neer te leggen,” liet Schneider in haar brief weten, volgens de International Business Times.

Beeld: Facebook American Apparel

American Apparel