• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Tweedehands designermarktplaats The Next Closet haalt extra investering op

Tweedehands designermarktplaats The Next Closet haalt extra investering op

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Tweedehands marktplaats The Next Closet heeft een nieuwe investeringsronde afgerond, zo meldt het bedrijf in een persbericht op de website. De totale investering van de investeerders komt nu neer op 3 miljoen euro. Vorig jaar haalde The Next Closet al 1 miljoen euro op waar het de stap naar België mee maakte.

“We hebben nog nooit zo snel een ronde gesloten als deze. De markt laat zien dat de interesse voor tweedehands designer fashion snel groeit, dus we pakken het momentum,” aldus CEO van The Next Closet, Thalita van Ogtrop, in het bericht. “Daarnaast laten we elk jaar een groei van meer dan honderd procent zien. Toen we The Next Closet in 2013 startten, had tweedehands fashion een stoffig imago en was het niet toegankelijk en hip. Nu zien we precies het tegenovergestelde: het is juist een statement. Vrouwen, waaronder influencers, willen laten zien dat ze bewust shoppen, investeren in kwaliteit en hergebruiken wat er al is.”

Het doel van The Next Closet-oprichters Thalita van Ogtrop en Lieke Pijpers is om de textielketen te verduurzamen door de koop en verkoop van (tweedehands) designer fashion mainstream te maken, aldus het persbericht.

Beeld: The Next Closet (links naar rechts: Lieke Pijpers en Thalita van Ogtrop) door Anne Timmer

The Next Closet
Tweedehands