• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Designer marktplaats The Next Closet naar België

Designer marktplaats The Next Closet naar België

Door Caitlyn Terra

23 mei 2018

Retail

Met behulp van 1 miljoen euro aan investeringen maakt The Next Closet nu de stap naar België. De duurzame marktplaats voor tweedehands designerkleding breidt daarmee ook het aanbod uit met Belgische designer labels, zo meldt het platform in een persbericht.

The Next Closet werd in 2013 opgericht door Thalita van Ogtrop en Lieke Pijpers met als doel de mode-industrie te verduurzamen. Het platform biedt tweedehands kleding van designer labels aan en helpt mensen met het verkopen van hun items. Het platform is ook bij de Belgen opgevallen blijkt uit het bericht. Zo’n twintig procent van de community van The Next Closet komt uit België, zo meldt het bericht. “Ook blijken er in België meer verkopers dan kopers te zijn waardoor het marktplaatsaanbod algemeen aantrekkelijker zal worden. Daarnaast blijkt uit de cijfers van The Next Closet dat Belgische consumenten meer uitgeven aan mode dan Nederlandse,” aldus het bericht. Het assortiment zal voor de stap naar de Belgische markt worden uitgebreid met onder andere Dries van Noten, Ann Demeulemeester, Christian Wijnants, Raf Simons, Natan en Delvaux.

The Next Closet breidt uit naar België

“Het is een spannende tijd voor ons, we groeien harder dan ooit tevoren en de vraag naar high-end tweedehands kleding is aanzienlijk toegenomen. Met de uitbreiding naar België zal dit alleen maar meer worden,” aldus Thalita van Ogtrop, oprichter van The Next Closet in het bericht.

Het platform biedt verkopers twee opties aan: een premium service waar The Next Closet de items fotografeert en uploadt en een do-it-yourself service waarbij mensen dit zelf doen. Daarnaast heeft de marktplaats een duurzame merken index waarbij eerlijke merken staan gemarkeerd met een groen blaadje. Sinds het platform live is gegaan in 2013 zijn er meer dan 30.000 items verkocht.

Beeld: The Next Closet

Marktplaats
The Next Closet
Tweedehands