“Unieke Innovatie levert duurzame verbetering van pasvorm”

Nieuwe technologieën komen niet zo vaak voor in de kledingbranche. Er is nu een nieuw oplossing voor het verkorten van schuine delen in kledingstukken die makkelijk uitrekken.

“Designers en patronenmakers zijn constant op zoek naar pasvorm verbeteringen. Een aantal veel voorkomende voorbeelden: Breuklijnen die uitrekken, vervormde schoudernaden, armsgaten die niet mooi aansluiten op het lichaam, steekzakken rekken uit. Vele doorpassessies verder brachten mij een stap dichter bij de oplossing die een essentieel verschil maakt. Een verfijning die ons kledingstuk niet alleen mooier maakt maar ook duurzamer “ aldus Lex scheffel de innovator van het QleXX tape.

“Unieke Innovatie levert duurzame verbetering van pasvorm”

Foto: Een afstaande reverlijn.

Door tijdens de productie dit QleXX tape in te passen zal er na het aanbrengen een lichte krimp van 1 tot 3% te zien zijn die daarmee bijvoorbeeld de reverlijn op vorm houdt en licht korter maakt.

“Unieke Innovatie levert duurzame verbetering van pasvorm”

Krimp is iets wat we normaal gesproken proberen te vermijden maar in deze innovatie biedt het juist voordelen. Dit product past daarom uitstekend bij onze snel veranderende wereld. Voor de eerder genoemde verschillende plaatsen waar dit tape kan worden ingezet zijn 3 breedtes ontwikkeld 6, 12 en 20 mm

De Nederlandse interlining fabrikant Permess international verzorgt de productie en wereldwijde verkoop van QleXX.

Diverse grote, middelgrote en kleine fabrikanten hebben de voordelen van deze unieke innovatie al ontdekt en toegepast in hun collecties.

Voor meer info verwijzen wij naar de website van www.permess.com

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN