• Home
  • Nieuws
  • Business
  • V&D-merk nieuw leven ingeblazen dankzij Kahn en Van Zetten

V&D-merk nieuw leven ingeblazen dankzij Kahn en Van Zetten

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het merk V&D is verkocht aan drie retailondernemers: Roland Kahn, Jaco Scheffers en Ronald Zetten. Ze willen het merk online nieuw leven inblazen, maar denken ook na over een terugkeer van V&D in de winkelstraten.

Dat melden de curatoren van V&D in een persbericht. “Er is overeenstemming bereikt met Retail Ventures Holding BV over de verkoop van alle merkrechten, domeinnamen en andere intellectuele eigendomsrechten die tot de boedel in het faillissement van V&D behoren. Hiermee is het voortbestaan van een van Nederlands bekendste consumentenmerken zeker gesteld,” zeggen de curatoren. Hoeveel er betaald is voor de merknamen van V&D is niet bekendgemaakt.

Retail Ventures koopt merknaam V&D

Roland Kahn, Jaco Scheffers en Ronald van Zetten slaan de handen in een in een nieuw samenwerkingsverband: Retail Ventures. Van Zetten, die eerder leiding gaf aan Hema, zal de dagelijkse leiding krijgen van ‘het Nieuwe V&D’. “In samenwerking met de belangrijkste leveranciers van de voormalige warenhuisketen zal ‘het nieuwe V&D’ een aantrekkelijke propositie voor de Nederlandse consument ontwikkelen,” zeggen de drie retailondernemers.

Van Zetten: “Ik ben blij en trots dat ik, samen met mijn collega-ondernemers Roland Kahn en Jaco Scheffers van Cool Investments dat eerder bij een mogelijke doorstart van de V&D-warenhuizen was betrokken, het roemruchte merk V&D en alles wat daarbij hoort een ‘nieuw leven’ mag helpen geven. We zitten vol plannen om van V&D weer een sterk en gezond merk van alle Nederlandse consumenten te maken. In eerste instantie online, maar op termijn wellicht ook weer in het Nederlandse straatbeeld.”

Voorlopig richten Van Zetten, Kahn en Scheffers zich op ‘2020 Online Retail’. De plannen moeten nog nader worden uitgewerkt. “Het streven is erop gericht om de webwinkel van ‘het Nieuwe V&D’ zo snel mogelijk ‘live’ te hebben voor de Nederlandse consument,” aldus de drie retailondernemers.

V&D online verder dankzij Kahn, Scheffers en Van Zetten

Roland Kahn en Jaco Scheffers zijn bekend van Coolinvestments, dat ook kledingketen Coolcat onder zijn hoede heeft. Kahn zat al langer achter V&D aan; hij zat lang aan de onderhandelingstafel om de hele warenhuisketen over te nemen. Op het laatst klapte de deal echter, omdat het niet lukte om alle partijen op een lijn te krijgen.

Ronald van Zetten is de voormalig topman van Hema. De oud-CEO vertrok in april 2015 bij het warenhuis, waar hij 12 jaar werkzaam was.

Bekijk ook: Dossier V&D . Na 130 jaar is het doek gevallen voor V&D: hoe heeft het zover kunnen komen?

V&D