• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Ronald van Zetten vertrekt na twaalf jaar bij Hema

Ronald van Zetten vertrekt na twaalf jaar bij Hema

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Hij stapt niet op, omdat het hem niet gelukt is het tij te keren voor Hema. Topman Ronald van Zetten vertrekt, omdat hij Hema succesvol getransformeerd heeft voor toekomstige groei. Van Zetten: "Ik ben er trots op te kunnen zeggen dat ons bedrijf op koers ligt na een moeilijk overgangsjaar."

Gisteren maakte de Nederlandse winkelketen bekend dat Van Zetten Hema gaat verlaten. Hij zal zijn taken als CEO op 13 april neerleggen. Tjeerd Jegen gaat het stokje overnemen. Van Zetten neemt nog niet helemaal afscheid van het bedrijf waar hij de afgelopen twaalf jaar werkte: hij zal helpen bij de leiderschapswisseling en ook lid blijven van de Raad van Bestuur.

Lion Capital, het moederbedrijf van Hema, bedankt Van Zetten in een persbericht in het speciaal voor de uitbreiding van de Nederlandse winkelketen in het buitenland. "Wij danken Ronald voor zijn leiderschap gedurende deze moeilijke periode en voor het leggen van de fundamenten voor toekomstige groei’. "

Tjeerd Jegen neemt stokje over van Ronald van Zetten als CEO bij Hema

De Nederlandse Jegen heeft vooral ervaring in de supermarktbranche. Hij werkte elf jaar voor Ahold en deed ook ervaring op bij Metro Group en Tesco. Zijn laatste baan was als algemeen directeur van de Australische supermarkt Woolworths.

"Ik ben vereerd om terug te keren naar Nederland en kijk er naar uit deel te gaan uitmaken van een iconisch Nederlands merk met een nationale en internationale uitstraling," aldus de toekomstige CEO van Hema in een persbericht.

Moeilijke jaren voor Hema

Hoewel Hema onder Van Zetten uitgroeide tot een internationale retailketen met bijna zevenhonderd winkels, waren het moeilijke jaren. Ieder kwartaal leek het bedrijf verder weg te zakken in rode cijfers.

In juni vorig jaar was er al kritiek op Hema's CEO. Betrokkenen wezen vooral naar de manier waarop hij het bedrijf leidde. Hij zou 'nationaal erfgoed verkwanselen', geen retailkennis hebben en niet open staan voor opmerkingen.

Hema maakte in september vorig jaar bekend een nieuwe koers te gaan varen. Zo werd het winkelconcept aangepast. Ook het assortiment werd vernieuwd. Hema introduceerde zeshonderd nieuwe artikelen. Voornamelijk cadeauartikelen, of zoals Van Zetten de producten noemt: blijmakers. Voor de damesmode focust Hema weer meer op een uitgebreide basicslijn.

CCpage
HEMA
ronald van zetten