• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Vans wil in 2023 de omzetgrens van 5 miljard dollar halen

Vans wil in 2023 de omzetgrens van 5 miljard dollar halen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

VF Corporation-merk Vans wil in 2023 een omzet draaien van 5 miljard dollar. Dit maakt het bedrijf bekend in een persbericht naar aanleiding van een vergadering met de investeerders van het merk. Om dit doel te halen moet de omzet de komende vijf jaar met 2 miljard dollar groeien.

“Sinds de aankoop van Vans door VF in 2004, is de omzet van het merk met 17 procent jaarlijks gegroeid en is het merk een wereldwijd merk ter waarde van 3 miljard dollar geworden,” aldus Steve Rendle, CEO van VF Corporation, in het persbericht. “Ik ben zeker van het vermogen van het Vans team om het ambitieuze doel van 5 miljoen dollar omzet te halen.”

Vans verwacht dat het schoenen segment met 10 tot 12 procent gaat groeien, kleding en accessoires tussen de 13 en 15 procent. Kleding en accessoires dragen door de groei dan 1 van de 2 miljard dollar bij aan de groei de komende vijf jaar als deze verwachting uitkomt. “Door niet alomtegenwoordig te zijn, maar juist te focussen op de merkpijlers van Vans zoals kunst, muziek, actiesporten en straatcultuur hebben we een diepe en betekenisvolle band met onze klant waardoor de Vans familie wereldwijd alleen maar toeneemt,” aldus president van het merk Doug Palladini in het persbericht.

Vans
VF CORP
VF Corporation