• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Zegt VF Corp vaarwel tegen Wrangler en Lee?

Zegt VF Corp vaarwel tegen Wrangler en Lee?

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

VF Corporation onderzoekt strategische opties voor de denimmerken in het portfolio van de groep, zo meldt de Wall Street Journal op basis van bronnen. Onder de mogelijkheden behoort ook een verkoop van de Lee en Wrangler merken.

Update maandag 13 augustus 14:00:

Na berichtgeving van verschillende media dat VF Corp de merken Lee en Wrangler van de hand zou doen, blijkt nu dat het bedrijf de merken onderbrengt in een nieuwe nog op te richten groep. Zowel de jeans divisie als de outletmerken van VF Corp zullen in het nieuwe bedrijf in het portfolio worden opgenomen, zo maakt de groep bekend in een persbericht. Lees hier meer.

De twee merken zagen de omzet het afgelopen jaar dalen met 6 en 1 procent. De denimmerken zijn echter nog steeds winstgevend met een winst van 421,9 miljoen dollar (370 miljoen euro) het afgelopen jaar. Een reactie op de berichten in verschillende media door VF Corp blijft uit.

Het financiele jaar begon bij VF Corp, dat ook merken zoals Vans en The North Face in het portfolio heeft, positief. De omzet steeg in het eerste kwartaal met 23 procent naar een bedrag van 2,8 miljard dollar (2,4 miljard euro). Het bedrijf heeft de afgelopen tijd nieuwe merken aan het portfolio toegevoegd zoals Williamson-Dickie, Icebreaker en Altra.

Lee
VF CORP
VF Corporation
Wrangler