• Home
  • Nieuws
  • Business
  • VF Corp brengt denimmerken onder in nieuw bedrijf

VF Corp brengt denimmerken onder in nieuw bedrijf

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Waar maandagochtend de media nog vol stonden van een mogelijke verkoop van Wrangler en Lee door VF Corporation, blijkt nu dat het bedrijf de denimmerken onder gaat brengen in een nieuw bedrijf. VF Corp kondigt dit maandag aan middels een persbericht.

Het bedrijf, dat nog geen naam heeft en voor nu ‘NewCo’ wordt genoemd, zal VF’s jeans- en outletmerken in het portfolio hebben en een ‘wereldleider in het senim segment worden’, aldus het bericht. “Zoals te zien was in onze recentelijke kwartaalcijfers, blijft VF momentum creëren tijdens de transformatie die te zien is met onze strategische initiatieven en het management van ons portfolio,” aldus Steve Rendle, CEO van VF Corporation in het bericht. “Met deze sterke fundering is het nu mogelijk om twee leidende wereldwijde bedrijven te maken. In lijn met ons strategische plan zal het besluit om deze segmenten te scheiden het mogelijk maken voor VF om de focus te verscherpen als een bedrijf dat zich focust op de consument en retail door middel van de activiteiten van de lifestyle merken. Ons jeans platform is een succesvol en duurzaam bedrijf met iconische wereldwijde merken en een duidelijk pad om meer waarde te creëren als losstaand concern. Deze spannende stap voorwaarts betekent dat zowel VF als NewCo de bronnen, het management en de financiële flexibiliteit hebben om te floreren in een dynamische marktplaats.”

Wrangler en Lee naar nieuw bedrijf van VF Corp

Vorig jaar maakte VF al bekend dat het portfolio opnieuw vormgegeven zou worden. Sinds die tijd zijn onder andere de merken Williamson-Dickie, Icebreaker en Altra aangekocht en het merk Nautica en de Licensed Sports Group verkocht. NewCo zal ongeveer 2,5 miljard dollar (2,1 miljard euro) aan omzet draaien per jaar, aldus het persbericht. Aan het hoofd van het bedrijf zullen Scott Baxter (CEO) en Rustin Welton (CFO) staan. Baxter stond al eerder aan het hoofd van de jeans-afdeling van VF, tussen 2011 en 2015, aldus het persbericht. “Er is niemand meer gekwalificeerd om CEO te zijn dan Scott. Ik weet zeker dat hij het fantastisch zal doen als CEO van NewCo,” aldus Rendle.

De splitsing van VF en de jeans en outletmerken zal waarschijnlijk in het eerste halfjaar van 2019 voltooid worden, aldus het persbericht.

Beeld: Wrangler website

Lee
newco
VF CORP
VF Corporation
Wrangler