• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Veldhoven International B.V. vraagt faillissement aan in Nederland; doorstart voor Sandwich wordt onderzocht

Veldhoven International B.V. vraagt faillissement aan in Nederland; doorstart voor Sandwich wordt onderzocht

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Business

Veldhoven International BV heeft samen met haar Nederlandse groepsentiteiten (Veldhoven Studio Amsterdam B.V., Veldhoven Logistic Services B.V. en Veldhoven The Netherlands B.V.), inclusief het Duitse filiaal, faillissement aangevraagd en de curatoren zijn benoemd. Dat heeft de Nederlandse modegroep in een persbericht bekendgemaakt.

Het faillissement heeft geen effect op de andere Veldhoven bedrijven in België, Engeland en het Verre Oosten, zo meldt het bedrijf.

Op dit moment wordt onderzocht of een doorstart voor Sandwich in Nederland en Duitsland mogelijk is. Dit heeft volgens het management ‘een realistische kans’. Sandwich werd in 1983 opgericht als eerste modemerk van de Veldhoven Group, die al sinds 1950 als importeur van kleding en textiel actief was. Naderhand volgden de merken Stills en Nono, en na de eeuwwisseling werden de merken Turnover, Dept en het Duitse merk Olsen overgenomen.

Faillissement Veldhoven; eventuele doorstart voor Sandwich in Nederland en Duitsland

Kindermerk Nono wordt halverwege 2013 verkocht.In 2014 ging het label Stills zelfstandig zonder Veldhoven door en in 2016 besloot de groep als onderdeel van een nieuwe strategie de merken Dept en Turnover op te heffen en Olsen te verkopen. Alle focus werd verlegd het eigen merk Sandwich. “Overgaan naar een ‘one brand’ strategie was voor de groep op dat moment de beste stap,” verklaarde CEO van het familiebedrijf Martijn Veldhoven in 2018 in een interview met FashionUnited.

De keuze destijds voor Sandwich was makkelijk gemaakt, aldus Veldhoven. “De verwevenheid tussen de groep en het merk is zo hecht.” Sandwich telde vorig jaar 40 winkels in Nederland, en nog drie winkels in Canada en Duitsland. In totaal is het merk via ruim 2.000 verkooppunten verkrijgbaar.

De winkels en de webshop blijven ondertussen tot nader order open en alle medewerkers zijn op de hoogte gesteld.

Beeld: Sandwich Fall 2018

Sandwich
Veldhoven Group
Veldhoven International B.V.