• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Vergevorderde gesprekken over verkoop Houtbrox

Vergevorderde gesprekken over verkoop Houtbrox

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Brova is in vergevorderde gesprekken om modeketen Houtbrox te verkopen. Het is nog niet bekend wie de koper is, maar er zou al wel een intentieverklaring zijn getekend. Dat bevestigt Martin Duthler, de directeur van Brova, in een e-mail aan het FD.

Het gaat om 24 winkels van Houtbrox. Volgens Duthler heeft de nieuwe eigenaar ‘veel ervaring in de moderetail’ en wordt er ingezet op ‘een scenario in continuiteit’. De gesprekken worden binnen enkele weken afgerond, verwacht de Brova-directeur.

Brova maakte eerder zelf al bekend dat het bedrijf het financieel moeilijk had. Door jarenlange verliezen en gebrek aan eigen vermogen draaide huisbank ING onlangs de kredietkraan dicht. Vorige week werd al duidelijk dat investeringsmaatschappij O&C in Leusden de 22 winkels van modeketen Purdey, eveneens van moederbedrijf Brova, voor 250.000 euro gekocht heeft. O&C had eerder al Witteveen Mode overgenomen. Een van de investeerders van de modeketen is Ronald Verheij, die eveneens mede-eigenaar van Brova is.

Brova
HoutBrox