• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Veritas maakt doorstart onder Antwerpse investeerder

Veritas maakt doorstart onder Antwerpse investeerder

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Antwerpse investeringsmaatschappij CIM Capital neemt Veritas over. De Belgische modeketen maakt onder die nieuwe eigenaar een doorstart na een schuldherschikking. Dat schrijft De Tijd.

Samen met twee onbekende andere investeerders neemt CIM Capital alle aandelen van Veritas over. Daarmee stappen investeringsmaatschappij Indufin Capital Partners, die sinds 2015 over 70 procent van Veritas’ aandelen beschikte, en familiale aandeelhouders uit het kwakkelende bedrijf. Onder Indufin vernieuwde Veritas zijn winkelconcept, opende het een webshop en poogde het een buitenlandse uitbreiding naar Duitsland en Frankrijk. Dat laatste ging uiteindelijk niet door.

Veritas kwam onlangs tot een overeenkomst met schuldeisers. Het bedrijf mag de komende tijd onder gerechtelijke bescherming een herstructurering realiseren en zijn schulden aflossen. Volgens de krant is er sprake van zo’n 60 miljoen euro aan schuld.

Veritas beschikt momenteel over 121 winkels in België en zes in Luxemburg. Het bedrijf heeft zo’n 750 werknemers in dienst. De herstructurering zal geen invloed hebben op zowel de winkels als het personeel, schrijft De Tijd.

CIM Capital
Veritas