• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Verkoopproces Hema van start?

Verkoopproces Hema van start?

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Lion Capital wil opnieuw proberen de Nederlandse winkelketen Hema te verkopen. De investeringsmaatschappij heeft daartoe Credit Suisse in de arm genomen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen. Lion Capital is sinds 2007 eigenaar van Hema en probeerde het bedrijf al eerder te verkopen, in 2010, maar dat is niet gelukt.

Na twee verliesgevende jaren laat Hema sinds 2016 weer een stijgende lijn zien. Vorig jaar werd het verlies fors teruggebracht van 72,5 miljoen euro naar 26,2 miljoen in 2016. De netto omzet bedroeg 1,2 miljard. Ook 2017 ging goed van start. Het bedrijf liet vorige maand weten te profiteren van betere marktomstandigheden. De vergelijkbare omzet tot en met juni is 3,3 procent gestegen. Ook online zijn de resultaten bemoedigend.

De keuze voor Credit Suisse is logisch. De bank heeft de herfinanciering van Hema begeleid. Het bedrijf heeft de schulden geherfinancierd met een obligatie-uitgifte van 760 miljoen euro. Daarmee zijn bestaande obligaties afbetaald.

Geruchten over een op handen zijnde verkoop van Hema doen al sinds juni de ronde. Ook de mogelijkheid van een beursgang is de revu gepasseerd. Hema heeft eerder aangegeven niet op geruchten te reageren.

HEMA
Lion Capital