Hema heeft in het afgelopen voorjaar geprofiteerd van de betere marktomstandigheden in Nederland en verwacht dat deze ook de komende tijd ‘robuust’ zullen blijven. Dat maakte het bedrijf maandag bekend. Na een goed eerste kwartaal is de omzet ook in mei en juni blijven doorgroeien.

De vergelijkbare omzet tot en met juni lag 3,3 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De online omzet groeide net zo hard als in het eerste kwartaal, toen deze uitkwam op 44 procent. Ook het brutomarge is volgens de retailer verbeterd.

De meest recentelijke cijfers werden tegelijkertijd met de aankondiging van een herfinanciering van de schuld bekendgemaakt. Hema wil zijn schulden herfinancieren met een obligatie-uitgifte van 760 miljoen euro. Samen met het geld in kas worden hiermee oude leningen afgelost. Eerder deze maand liet het bedrijf al weten te kijken naar de schuldenmarkt, omdat hoge financieringskosten drukken op de cijfers.

Verder maakte Hema bekend te blijven investeren in buitenlandse winkels en het nieuwe internationale concept daar uit te rollen. Dat wordt binnenkort getest in Antwerpen en Brussel. Ook worden nieuwe winkels in Parijs en Barcelona geopend.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN