• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Verlies bij Allbirds neemt af, maar omzet verandert negatief

Verlies bij Allbirds neemt af, maar omzet verandert negatief

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Allbirds winkel. Credits: Allbirds

Allbirds, Inc. heeft het nog steeds zwaar, maar boek vooruitgang. Het Amerikaanse bedrijf ziet de omzet opnieuw dalen, maar ziet zijn verlies afnemen, zo blijkt uit het eerste kwartaalverslag. Allbirds bevindt zich na boekjaar 2022 in een transformerende fase, waarin ‘de groei voor de komende jaren moet worden aangewakkerd’.

Hoewel de wind nog steeds tegen zit wat betreft verkopen, wordt het verlies in ieder geval verkleind. Het operationele verlies krimpt van 35,7 miljoen dollar naar 29,8 miljoen dollar (33 miljoen en 27,6 miljoen euro). Het nettoresultaat verbetert ook: Het verlies bedraagt nu ruim 27 miljoen dollar, terwijl dat een jaar eerder nog bijna 35 miljoen dollar was.

De netto-omzet daalt daarentegen met ruim 15 miljoen dollar naar 39,3 miljoen dollar. Allbirds spreekt van een dalende vraag naar producten, maar ook de invloeden van internationale distributeurs en winkelsluitingen spelen een rol in de krimpende verkopen.

Het Amerikaanse bedrijf verwacht dan ook dat de netto-omzet flink lager zal liggen in het tweede kwartaal, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Allbirds verwacht een omzet tussen de 48 en 53 miljoen dollar. In het tweede kwartaal van 2023 boekte het bedrijf nog een omzet van 70,5 miljoen dollar. De aangepaste ebitda (winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie) eindigt naar verwachting tussen de 17 en 20 miljoen dollar.

Allbirds
Allbirds Inc.