Als het aan de ondernemingsraad van V&D ligt, is Sun Capital is niet meer welkom bij een doorstart van V&D. De raad heeft een verzoek ingediend bij de curatoren, om de oud-eigenaar niet te betrekken bij de toekomstplannen van het warenhuis. Dat laat een woordvoerder van V&D weten aan NOS.

Sun Capital zou niet voldoende meedenken in de langetermijnbelangen van V&D. "Het is onmogelijk een serieuze optie," schrijft de voorzitter van de Ondernemingsraad over de samenwerking met Sun, in een interne brief die in handen is van Nieuwsuur. "De curatoren begrijpen dit en zeggen toe dit mee te nemen in hun mogelijke afwegingen."

"Het zou absurd zijn als Sun vervolgens weer met schone lei kan beginnen,” reageert Martijn den Heijer van CNV tegen NOS. Vandaag hebben alle 10.000 medewerkers een ontslagbrief ontvangen.

Overigens heeft Sun Capital zich ook nog niet gemeld als potentiële koper. Inmiddels is bekend dat er zo’n 60 partijen zich hebben gemeld bij de curatoren. Van deze ‘serieuze en minder serieuze partijen’ hebben 40 kandidaten de vraag gekregen of ze hun voorstel konden inleveren, en wel aan het einde van de week. Volgende week krijgen de partijen de kans om de boeken in te kijken van V&D.

Sun Capital trok eind december de stekker uit de financiering, waardoor het warenhuis genoodzaakt was om uitstel van betaling aan te vragen. Op Oudejaarsdag viel het doek voor V&D en werd er faillissement aangevraagd. Momenteel kijken curatoren naar doorstartmogelijkheden.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN