VF Corporation, het Amerikaanse moederbedrijf van merken als The North Face, Timberland en Vans, stopt met de aankoop van leer uit Brazilië vanwege milieuzorgen. Dat kondigde het bedrijf onlangs aan, schrijft Reuters.

Volgens VF Corp voldoet het Braziliaanse leer niet langer aan de eisen van verantwoord ondernemen, daarbij refererend naar de bosbranden in het Amazonegebied. Het bedrijf geeft aan de aankoop van leer uit Brazilië pas weer te hervatten als “we het vertrouwen en de zekerheid hebben dat de materialen die voor onze producten worden gebruikt, niet bijdragen aan milieuschade in het land”.

Reuters meldt dat het modebedrijf niet uitweidde over de totale waarde van zijn leerimport uit Brazilië. Daarnaast is nog onduidelijk of VF Corp andere markten in gedachten heeft voor de aankoop van leer.

De branden in de Amazone houden de gemoederen flink bezig. Naar aanleiding van het ‘recordaantal’ bosbranden in het gebied, kondigde luxeconglomeraat LVMH onlangs aan 10 miljoen euro te doneren in het kader van noodhulp.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN