• Home
  • Nieuws
  • Business
  • VF Corporation neemt Williamson-Dickie over

VF Corporation neemt Williamson-Dickie over

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Moederbedrijf van onder andere Lee en Wrangler, VF Corporation, neemt Williamson-Dickie over voor een bedrag van 820 miljoen dollar (698 miljoen euro). Dit maken beide bedrijven bekend via een persbericht.

VF Corporation wil met de overname hun portfolio uitbreiden op het gebied van workwear. Het bedrijf wordt nu eigenaar van de merken Dickies, Workrite, Kodiak, Terra en Walls.

“Toen we eerder dit jaar onze wereldwijde strategie voor 2021 presenteerde, was ons portfolio uitbreid om groei te versnellen onze voornaamste prioriteit,” aldus CEO Steve Rendle van VF Corporation. “De aankoop van Williamson-Dickie is opnieuw een belangrijke stap op het gebied van onze toewijding om het portfolio aan te pakken en groei te verzekeren voor onze aandeelhouders.”

”De aankondiging van de overname is een authentieke en natuurlijke stap,” licht Philip Williamson van Williamson-Dickie toe in het persbericht. “We combineren de sterke kanten van de twee bedrijven om mogelijkheden te creëren voor onze medewerkers, verkopers, retail partners en uiteindelijk ook onze klanten. We verwachten dat onder het leiderschap van VF, dat we een nieuwe groei door mogen maken en beter in de behoeftes van arbeiders kunnen voorzien.”

VF Corp verwacht dat de overname van Williamson-Dickie dit jaar zorgt voor een totale omzet van 1,7 miljard dollar (1,4 miljard euro) op het gebied van workwear. Het bedrijf heeft dan ook de verwachting van 2017 naar boven bijgesteld. Het bedrijf verwacht aan het einde van dit boekjaar een omzet van 11.85 miljard dollar (10 miljard euro) te draaien, een stijging van 3.5 procent, waar VF Corporation eerst nog een stijging van 2 procent verwachtte. Naar verwachting dragen de merken van Williamson-Dickie tegen 2021 1 miljard dollar op voor VF Corporation aan jaaromzet.

VF Corporation
Williamson-Dickie