• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Vinted vergaart 128 miljoen euro om te investeren in ‘snelle groei in Europa’

Vinted vergaart 128 miljoen euro om te investeren in ‘snelle groei in Europa’

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Tweedehandsmode-platform Vinted heeft in een financieringsronde 128 miljoen euro opgehaald. Daarmee komt de bedrijfswaarde van Vinted, dat eerder dit jaar in Nederland lanceerde, uit op ruim 1 miljard euro. Dat schrijft de in Litouwen gevestigde onderneming in een persbericht.

Met de financiering wil Vinted gaan investeren in productontwikkeling. Daarnaast beoogt het platform, dat beschikt over een website en app, “de snelle groei van Vinted in heel Europa” te versnellen met het bedrag. Zo is Vinted met de financiering in staat om de Europese teams, momenteel bestaande uit ruim 300 medewerkers, te vergroten en het aantal leden in Europa “verder te laten groeien en verbinden”.

Vinted ontving de financiering van nieuwe investeerder Lightspeed Capitals en de bestaande investeerders zoals Sprints Capital en Insight Venture Partners. “We zijn dankbaar voor onze nieuwe en bestaande investeerders die geloven in onze missie om tweedehands wereldwijd de eerste keuze te maken,” aldus Thomas Plantenga, CEO van Vinted, in het bericht. “De investering van vandaag is een bevestiging van de toekomstige marktkansen en van onze aanpak om de waarde voor onze leden te maximaliseren,” zegt Plantenga.

Vinted vergaarde afgelopen augustus al investeringen in een financieringsronde. Met die financiering breidde het bedrijf zijn aanwezigheid uit naar Nederland, België en Spanje, en focuste zich op het ontwikkelen van “cross-market bezorgroutes”. Het platform biedt zo’n 180 miljoen tweedehandsmode-items, en is beschikbaar in elf landen waaronder ook Luxemburg en Frankrijk.

Beeld: Vinted

Tweedehands
Vinted