• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Wear lanceert digitale assistent om sneakers te reinigen

Wear lanceert digitale assistent om sneakers te reinigen

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Wear lanceert een sneaker cleaning chatbot. Credits: Wear

Het duurzame sneakermerk Wear laat de AI-technologie niet aan zich voorbij gaan en lanceert vandaag een digitale assistent die consumenten helpt bij het onderhouden en reinigen van sneakers. De sneaker cleaning chatbot geeft gepersonaliseerde adviezen op basis van foto’s.

De AI-tool neemt het materiaal van de sneaker, de kleur en specifieke vlekken op om veilige en effectieve schoonmaakmethoden voor te stellen, zo staat in het persbericht. De sneaker cleaning chatbot geeft daarnaast tips voor algemeen onderhoud, zoals het toepassen van de juiste beschermingsmiddelen. Op dit moment is de tool enkel beschikbaar voor consumenten die gebruik maken van ChatGPT4 via de website of de app.

Eerder dit jaar zette het Rotterdamse sneakermerk een streep door de premium cleaning service , maar liet toen al weten dat het verlengen van de levensduur nog steeds onderdeel van het Wear-DNA is. “Vanaf de start van Wear is het onze missie geweest om awareness te creëren rondom het thema ‘care and repair’. We hebben de afgelopen jaren dan ook veel kennis opgedaan binnen dit onderwerp en dat willen we graag delen. Awareness creëren is één, maar je moet mensen ook de juiste tools bieden om het heft in eigen handen te nemen. Deze digitale assistent in combinatie met onze eigen Eco-Friendly Footwear Cleaning Kit is daar perfect voor”, schrijft Pim Roggeveen, mede-oprichter van Wear.

Lorenzo van Galen, mede-oprichter van Wear, benadrukt in het persbericht dat de tool nog aan het begin van zijn ontwikkeling staat. “We hebben er al veel informatie in gestopt, maar we weten ook dat de tool pas beter wordt na verloop van tijd. Zodra meer mensen het gaan gebruiken, kunnen we echt stappen gaan maken en de impact vergroten.”

Kunstmatige Intelligentie
Wear