• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Weer meer omzet en bezoekers voor Batavia Stad in H1

Weer meer omzet en bezoekers voor Batavia Stad in H1

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

In het afgelopen halfjaar zijn er weer meer bezoekers naar Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad gekomen. Ook de omzet nam toe. Dat meldt het outletcentrum in een persbericht.

De verkoopcijfers stegen in de eerste twee kwartalen met 14 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het aantal bezoekers nam met 6 procent toe. Er kwamen vooral meer Chinese, Egyptische en Israëlische klanten naar Batavia Stad Outlet Centrum. Mede dankzij deze groepen ging de taxfree besteding met 34 procent omhoog. De snelst groeiende internationale bezoekersgroep is afkomstig uit het Midden-Oosten en India. In de eerste zes maanden van dit jaar is dit aantal bijna verdriedubbeld, meldt Batavia Stad.

"De strategie van Batavia Stad Fashion Outlet slaat aan en daarvoor worden we beloond met cijfers die niet veel partijen laten zien,” stelt centre director Patrick Jansen. “Zeker als wij ons eerste kwartaal met 22 procent groei vergelijken met de daling van 1,3 procent die de gemiddelde non-food retail toen zag volgens de kwartaalmonitor detailhandel. Voor ons is het een bewijs dat de 'bricks' hun aantrekkingskracht behouden, zolang goed gelet wordt op de totale shopping experience.”

De goede cijfers zijn mede te danken aan de nieuwe merken die in Batavia Stad Fashion Outlet zijn neergestreken. Zo openden onder andere Armani, LaDress, Fred de la Bretoniere en Under Armour een winkel in het outletcentrum.

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de uitbreiding van het outletcentrum; er komen 45 nieuwe winkel- en horecaruimten bij, goed voor 5.500 extra vierkante meter. De oplevering staat gepland voor april 2017. Door de uitbreiding zal de totale winkeloppervlakte van Batavia Stad straks 31.000 vierkante meter beslaan. Tevens zorgt de uitbreiding voor 300 nieuwe banen, waarmee het totaal aantal arbeidsplaatsen van Batavia Stad op 1.100 komt.

Factory outlet centers zijn overgewaaid uit de Verenigde Staten. Batavia Stad is het eerste outletwinkelcentrum in Nederland, en opende in 2001. In dat jaar gingen ook de deuren open van Designer Outlet Roermond in Roermond. In 2006 opende Rosada in Roosendaal. In Halfweg, bij Amsterdam, wordt momenteel een nieuw koopjesparadijs gebouwd. Amsterdam The Style Outlets gaat waarschijnlijk in 2017 open.

Beeld: Batavia Stad Fashion Outlet

Batavia Stad
Batavia Stad Fashion Outlet