• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Batavia Stad gaat uitbreiden met 5500 vierkante meter

Batavia Stad gaat uitbreiden met 5500 vierkante meter

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad wil flink uitbreiden. Het winkelcentrum met winkels waar merken hun restpartijen en samples verkopen, gaat uitbreiden met 45 nieuwe winkels. Momenteel telt het outletcetrum meer dan honderd winkels, waar tweehonderdvijftig modemerken te koop zijn.

Dit najaar staat de start van de uitbreiding gepland. Het koopjesparadijs gaat dan verbouwen, wat zorgt voor 5500 vierkante meter extra winkelvloer. Dat zijn 45 winkels. De totale verkoopoppervlakte van Batavia Stad zou daarmee op 31.000 vierkante meter uitkomen. De opening van de nieuwe winkels staat gepland voor het vierde kwartaal van 2016.

Met de uitbreiding worden driehonderd nieuwe banen gecreëerd, wat het totaal op 1100 arbeidsplaatsen brengt. Batavia Stad Fashion Outlet is volgens eigen zeggen één van de grootste werkgevers in Flevoland.

"We zijn zeer enthousiast over deze uitbreiding. Dit komt niet alleen tegemoet aan de groeiende behoefte van premium en luxe merken om een winkel te openen in Batavia Stad Fashion Outlet, maar dit zal van ons nog meer een must-see bestemming maken voor toeristen die Amsterdam bezoeken," zegt Patrick Jansen, directeur van Batavia Stad.

Vorig jaar sprak Jansen nog over een uitbreiding met honderd winkels. Hij zei toen tegen de Telegraaf dat het ouletcenter in Lelystad de komende zeven jaar wil verdubbelen.

Batavia Stad Fashion Outlet gaat 45 nieuwe winkels bouwen

Sinds begin 2014 is Batavia Stad Fashion Outlet onderdeel van VIA Outlets. Het bedrijf is in beheer van de Europese retail vermogensbeheerder Meyer Bergman en de Europese outletcenter specialist Value Retail. De nieuwe eigenaar focuste het afgelopen jaar vooral op het moderniseren van de uitstraling van de winkels.

Batavia Stad laat weten dat de omzet het afgelopen jaar steeg met 12 procent. De omzet door internationale bezoekers steeg met 30 procent. Hoeveel euro omzet het winkelcentrum met aanbiedingen precies kon rapporteren, is niet bekend gemaakt.

Factory outlet centers zijn overgewaaid uit de Verenigde Staten. Bataviastad is het eerste outletwinkelcentrum in Nederland, en opende in 2001. In dat jaar gingen ook de deuren open van Designer Outlet Roermond in Roermond. In 2006 opende Rosada in Roosendaal. In Halfweg, bij Amsterdam, wordt momenteel een nieuw koopjesparadijs gebouwd. Amsterdam The Style Outlets gaat waarschijnlijk in 2017 open.

batavia fashionoutlet
Batavia Stad
designer outletroermond
Factory Outlet Center
koopjesparadijs
Outlet
outletcenter
outletcentrum
Rosada