‘Wehkamp gaat krediet verlenen aan derden’

E-tailer Wehkamp start met het lenen van krediet via derden, waaronder retailers. Dat vertelde Wehkamp-CEO Piet Coelewij deze week tegenover BNR Nieuwsradio, schrijft Twinkle Magazine. Hoewel de webshop goede prestaties levert, loopt kredietverlening achter, aldus Coelewij.

Wehkamp heeft al enige ervaring als kredietverlener. Vanwege de aangescherpte wet- en regelgeving, en vanwege een beter presterende economie, staat de kredietbusiness echter onder druk, zegt Coelewij in het interview. De CEO benadrukt dat het bedrijf veel kennis heeft van geldlenende klanten en dat het aantal leners dat het geld niet kan terugbetalen, niet zo groot is als bij andere kredietverleners, schrijft Twinkle. Coelewij meldt: “We zijn relatief heel conservatief in het verstrekken van krediet. Het is een service om het leven van de klant makkelijker te maken.”

De directeur stelt verder tegenover BNR dat de kredietbusiness ‘een aparte business’ wordt, “die ook kredieten gaat aanbieden bij verkooppunten van andere retailers”, schrijft Twinkle. Coelewij noemt geen concrete namen van potentiële retailers. Hij heeft het slechts over een ‘bekende Nederlandse retailer’.

Wehkamp is een Nederlands voormalig postorderbedrijf en een online warenhuis. Het is eigendom van het Britse Apax Partners en biedt producten als kleding, schoenen en accessoires voor heren, dames en kinderen van 2.000 verschillende merken.

Beeld: Wehkamp homepagina screenshot

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN