• Home
  • Nieuws
  • Business
  • WHP Global: Dit weten we over de nieuwe eigenaar van G-Star Raw

WHP Global: Dit weten we over de nieuwe eigenaar van G-Star Raw

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het hoofdkantoor van G-Star Raw in Amsterdam. Credits: G-Star Raw

Nederlands denimmerk G-Star Raw heeft een meerderheidsbelang verkocht aan Amerikaans bedrijf WHP Global. Bestaande aandeelhouders, onder wie oprichter Jos van Tilburg behouden een belang in het merk. Maar wat weten we nu al over de nieuwe grootaandeelhouder, WHP Global?

WHP Global is een Amerikaanse investeringsmaatschappij en is in 2019 opgericht door Yehuda Shmidman. De eerste overname die het bedrijf deed was het merk Anne Klein. WHP heeft inmiddels een portfolio bestaand uit de merken Toys ‘R’ Us, Babies ‘R’ Us, Express, Bonobos, Anne Klein, Joe’s Jeans, Joseph Abboud, Isaac Mizrahi, Lotto en William Rast. De overname van Bonobos werd eerder in 2023 bekendgemaakt.

“We zien de volatiele transformatie van de retail als de perfecte kans om te investeren en geld te verdienen aan waardevolle bedrijven met businessmodellen die optimaal zijn voor de toekomst van retail,” zo is te lezen op de website van WHP Global. “Met dit in gedachten zoeken we actief merken, en nemen deze over, die zich bevinden in snelgroeiende distributiekanalen waaronder digitale commerciële platformen, product licenties en door middel van wereldwijde expansie.”

Met de overname van G-Star Raw is het portfolio van WHP Global 7 miljard dollar waard aan retailomzet. Omgerekend komt dit neer op 6,5 miljard euro.

Voor overnames werkt WHP Global regelmatig samen met andere partijen. Zo werkte het samen met Express voor de overname van Bonobos en sloeg het de handen ineen met Centric Brands voor de overname van Joe’s Jeans. Bij laatstgenoemde kreeg WHP Global het intellectuele eigendom van Joe’s Jeans in handen en behield Centric Brands de licentie van het merk.

G Star Raw
WHP Global